fő tartalom

Programkavalkád a Petőfiben

Hírkép

Gazdag programokkal teltek a petőfisek utóbbi hetei. Az alapfokú alma materben nem csupán a tanulásé volt a főszerep az utóbbi időszakban, hanem az egészséges életmód és a sport fontosságára is felhívták a figyelmet. Sőt, a diákoknak extra közösségi programokat is szerveztek a nevelők.

A Petőfi iskolában nagy erőkkel mozdultak meg a Magyar Diáksport Napján október 11-én. Futottak 2013 métert, ugróköteleztek, aerobikoztak és hétméteres rúgó bajnokságot is szerveztek. A cél, hogy megmozgassák az ifjúságot, kiválóan sikerült. A programok fő szervezője: Nagy Gabriella és Géczi Annamária tanárnő volt.

A programsorozat a következő héten folytatódott az Egészség napokkal. A rendezvénysorozatot évek óta hatalmas érdeklődés kíséri. Ez most sem volt másként. Az október 14-től induló programok az alsósoknak és a felsősüknek egyaránt remek szórakozást és kikapcsolódást kínáltak.

Október 14-én, hétfőn délelőtt minden alsós egészség-totót töltött ki. A nagyszünetben a negyedik évfolyamosok iskolakört futottak. Délután a napköziben plakátot készítettek az Egészséges életmód címmel.

A felsősöknek Petőfi-olimpiát tartottak, immáron második alkalommal. A megmérettetésen ötfős csapatok vettek részt. A vándorkupa idén a 8.A osztály csapatához került. A második lett a 6.A osztály, míg 3. helyezést ért el a 8.C osztály.

Október 15-én, kedden, a nagyszünetben a 2. és a 3. évfolyamosok futottak iskolakört. Délelőtt gyümölcsnap volt, minden alsós osztály gyümölcsöt hozott, amit a gyerekek elfogyasztottak vagy nyersen, vagy gyümölcssaláta formájában. A felsősök nagy része korcsolyázással kezdte a napot. 10:00-tól, már az iskolában a 7-8. évfolyam egy beszélgetésen vett részt, aminek a témája a kábítószerfogyasztás megelőzése volt. A Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon lakói vezették a beszélgetést.

Október 16-án, szerdán, nagyszünetben az első évfolyamosok futottak iskolakört. A futás után minden gyerek egy almát kapott ajándékba. 13:45-től a felsősök, majd 14:35-től az alsósok vettek részt elsősegélynyújtási bemutatón az előadóiban.

Október 17-én, csütörtökön öt alsós osztály tanulói vállalkoztak jeges kalandokra, ugyanis ekkor övék volt a korcsolyapálya.

Szerdán és csütörtökön, a földszinti aulában pedig egészség-büfé várta vendégeit. Ekkor Ha finom és egészséges sütiket, valamint gyümölcs- és zöldségételeket lehetett vásárolni.
Idén második alkalommal tartották meg a frissen felső tagozatosokká vált tanulók avatását. A „Kecskeavatónak” becézett játékos vetélkedőt a (október 17-én) a tavalyi nyertes osztály, a 6.A és osztályfőnökük: Hekkelné Imre Györgyi rendezte. A párharcot óriási küzdelemben az 5.B nyerte meg. A feladatokat során szükség volt az erőre, a gondolkodásra, de még táncban is összemérték tudásukat a gyerekek.

Október 16-án Tankerületi rajzversenyt tartottak a Petőfi iskolában.

Az Országgyűlés Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója tiszteletére 2013-at Gárdonyi-emlékévvé nyilvánította. Ennek keretében október 17. reggelén emlékeztek meg a jeles eseményről.

És a programoknak még nincs vége!

Október 22-én – kedden – 14:00 és 17:00 között véradást tartanak az iskolában, amely nyitott, bárki betérhet és segíthet embertársainak.

Október 24-én 16 órától pedig az elsősöket avatják petőfis polgárokká, a Fecskeavató keretében. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Létrehozva: 2013. október 21.