fő tartalom

NŐK – TUDOMÁNY – KONFERENCIADÖMPING

Hírkép

Milyen szerep jut a nőknek a kutatásban? Kapnak-e igazi lehetőséget a frissen diplomázott nők a tudományos életben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresnek választ a „Nők a tudományban” című konferencián, amely a Dunaújvárosi Főiskola által 2013. november 11-15. között megrendezendő egyhetes konferenciasorozatot nyitja majd meg.

A rendezvénysorozat részeként további hat konferencia, TDK-előadások, középiskolai és főiskolás diákversenyek, könyvbemutató, valamint a „Kutatók éjszakája” című izgalmas ismeretterjesztő rendezvény várja a tudomány és a kutatás után érdeklődőket.

HÉT KONFERENCIA EGY HÉT ALATT

A „Nők a tudományban” konferencia mellett „Műszaki és Természettudományos Konferencia”, „Informatikai és Matematikai Konferencia”, „Társadalomtudományi Konferencia”, „Tanárképző Konferencia”, „HSZOSZ Emlékülés”, valamint „Duna Stratégia Konferencia” várja a tudományok kíváncsi rajongóit.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA – IZGALMAS KÍSÉRLETEK ÉS BEMUTATÓK

Tésztahíd-építő verseny, mágneses levitáció, lézeres és szélcsatorna kísérletek, agyhullámokkal vezérelt robot bemutató. Mindez csak néhány téma a több mint harminc programpontból, melynek fő feladata kézzelfoghatóvá tenni és népszerűsíteni a tudományt. A kutatók éjszakáját a Dunaújvárosi Főiskolán 2013. november 13-án 19 órától rendezik meg.

INNOVÁCIÓS KÉSZSÉGEK VERSENYE

Tudományos eredmények ismeretének felmérését irányzó játékos vetélkedő, ahol négyfős közép- és főiskolai csapatok mérik össze tudásukat 2013. november 12-én 9:00 – 14:00 között.

INFO-SEC VERSENY – A JÓ HEKKEREK ÖSSZECSAPÁSA

Háromfős közép – és főiskolai csapatok mérik össze tudásukat a virtuális biztonság területén 2013. november 12-én 10:00 - 15:00 között. Informatikai biztonsággal kapcsolatos virtuális fejtörők során végighaladva kell bizonyítani a védelmi rátermettséget.

EU-S TÁMOGATÁSSAL

A Tudományos hét – Egyhetes konferenciasorozat a Dunaújvárosi Főiskolán”, a „Nők a tudományban” című konferencia, az „Innovációs készségek versenye”, valamint az „Info-Sec verseny” a TÁMOP-4.2.3-12/1/konv-2012-0051 számú, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Dunaújvárosi Főiskolán” című pályázat keretében valósul meg.

A RÉSZLETES PROGRAM ITT TALÁLHATÓ:
http://www.duf.hu/hireink/tudomanyos-het-egyhetes

Tésztahíd törés a Dunaújvárosi Főiskolán -  2011/12/08:
http://www.youtube.com/watch?v=hWzXVOJRBz4

Csatolmány
Programajánló
Plakát
  • Létrehozva: 2013. november 5.