fő tartalom

Óriási dunaújvárosi siker!

Óriási megtiszteltetés érte Viszokai László FIFA játékvezető asszisztenst, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának elnökét a napokban. A dunaújvárosi játékvezető, Vad II. István hat fős csapatának tagjaként tartalék-játékvezetőként közreműködhetett a Club Atlético de Madrid–FK Austria Wien Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. Erről és az ottani élményeiről kérdezték.

Gratulálunk ahhoz, hogy egy ilyen súlyú eseményen képviselted az országot és városunkat. Milyen volt a hangulat a mérkőzésen?

Köszönöm szépen. Fantasztikus volt a hangulat, amiről a 35 ezer néző gondoskodott, a gólok pedig tovább növelték a szurkolók jókedvét. Felemelő érzés volt ott lenni és a mérkőzés elején hallgatni a BL - himnuszt - ez azért egy teljesen más élmény.

Milyenek voltak a körülmények?

Nagyon profin fogadtak bennünket, bár a keddi utazásunk zűrösre és hosszúra sikeredett, mert a Budapest-Zürich járat késett és ez által egy későbbi csatlakozással tudtunk továbbmenni, így a tervezett 14.30-as érkezés helyett, 19.30-kor voltunk Madridba. A szállodába pedig csak este kilenckor jutottunk el, mert hármunknak a bőröndje nem érkezett meg és azt is intézni kellett még a reptéren. Ezt követően tudtunk csak vacsorázni és így nyilván az aznapra tervezett utazás utáni átmozgató edzésünk is elmaradt, amire mindig van lehetősége a stadionban a mérkőzést megelőző napon a játékvezetőknek. Azért hogy az utazás fáradalmait „kiszedjék" a lábunkból biztosítottak másnapra egy masszőrt, aki kizárólag a játékvezetők rendelkezésére állt a mérkőzés előtt. Profi megoldás volt, hogy nem a csapatoktól kértek fel erre egy szakembert. Az öltözőnkben a hűtő izotóniás italokkal és gyümölcsökkel volt tele, ami nagyon jól szolgálja a felkészülést a mérkőzésre.

Milyennek ítélted meg a bírói csapat működését és hallottál-e negatív visszhangot?

Játékvezetői szempontból szerencsére nagyon jól sikerült a mérkőzés. Minden ítéletünk, ami esetleg kényesebb szituációkban született, jó volt. Ilyen például a 75. percben adott büntető is. Kiállítani nem kellett senkit, sárga lap alig volt (2 db) és a mérkőzés ellenőrétől is pozitív visszajelzések jöttek a találkozó után, valamint a helyi sajtó visszhang is kedvező volt.

Mennyi esély van a közeljövőben egy hasonló nagyságrendű feladatra?

Ezt a találkozót is egy Európa Liga csoportmérkőzés előzte meg, és az is jól sikerült - ezért is jött a jelölés. Így, hogy sikeres volt a működésünk, bízunk a folytatásban. Idén még egy hasonló színvonalú összecsapásra számítunk, vagy a BL vagy az Európa Liga keretein belül - ahol ugye már a záró fordulók következnek.

 

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

Petrás Gábor Főtitkár

+ 36 70 616 59 41

dmjv.dlsz@gmail.com

www.dlsz.hu

  • Létrehozva: 2013. november 11.