fő tartalom

200 fővel indul a téli közfoglalkoztatás

Hírkép

A Dunaújvárosi Vizi Társulat 23 településen 200 új kollégával kapcsolódik az országos téli közfoglalkoztatási programba. A téli közfoglalkoztatás során 40 fő beiskoláztatására kerül sor.  A munkavégzés a legtöbb településen már elkezdődött

A Vizi Társulat 2,5 éves tapasztalatát felhasználva vállalta a 200 fő foglalkoztatását. Fontos szempont volt, hogy a helyi erőforrások helyben hasznosuljanak, azaz a településről felvett emberek közigazgatási határon belül végezzék a munkájukat. A munkaterv összeállítása során a Vizi Társulat együttműködött a helyi Önkormányzattal és felhasználta a gazdálkodóktól érkezett igényeket, bejelentéseket. Az ellátandó feladat elsősorban a vízfolyások medrének tisztítása, kiegészülve az Önkormányzattal egyeztetett egyéb feladatokkal, zöld területek kaszálásával, a tél folyamán hó eltakarítással. A Vizi Társulat tervei szerint a felvett dolgozók szükség esetén részt vesznek a belvíz elleni védekezésben is.

Dunaújváros település közigazgatási területén 17 fő dolgozik a Vizi Társulat által bonyolított közfoglalkoztatási programban. A tervek szerint 2014. április 30-ig megvalósul Lebuki patak, Felsőfoki pata, Gyármegkerülő árok tisztítása.

Forrás: Dunaújvárosi Vizi Társulat

  • Frissítve: 2013. december 4.
  • Létrehozva: 2013. november 27.