fő tartalom

Híd a kézművességhez – a közelmúltban alakult egyesület termékei a KMI-ben és előtte

A Pentelei Kézműves Egyesület kiállítást és vásárt szerveztek a Kortárs Művészeti Intézetben, illetve faházakat helyeztek el a Vasmű út felé eső területen. A „Híd, ami összeköt” – Kézműves Mikulás Kiállítás és Vásár november 28-ától december 6-áig látogatható. A megnyitó csütörtökön 17 órakor kezdődött a Kortárs Művészeti Intézetben nagy sikerrel és szép számú érdeklődővel.

Pénteken, azaz a mai napon (november 29-én) iparműves napot tartanak, szombaton nyitott műhely címmel kézműves foglalkozásokat, vasárnap az ékszerművességgel ismerkedhetnek meg a látogatók, hétfőn Öko Art Nap, kedden design és divat nap lesz, szerdán a fazekasság rejtelmeibe vezetnek be a szakavatottak, csütörtökön a batikolásba, textil- és üvegfestésbe, rézdomborításba, pénteken a Mikulásé lesz a főszerep, így ajándéktárgyakat készíthetnek a foglalkozáson résztvevők.

A KMI bejáratánál a kézműves vásár faházai helyezkednek el, ahol szintén minden nap különböző bemutatók várják az érdeklődőket, a buszmegálló felé terjedő szakaszon pedig Gasztro utcát alakítanak ki, a finomságok kóstolása, fogyasztása mellett itt is minden nap lesznek bemutatók.

A Gasztro utca kialakítása érdekében lezárták a Tourinform előtti parkoló buszmegálló felőli részét. A szervezők tájékoztatása szerint a rendszeresen itt parkoló gépjárművek tulajdonosai a vásár ideje alatt az irodaház parkolóját vehetik igénybe, amennyiben a DVN Zrt.-nél bejelentik igényüket.

A kézműves kiállítás és vásár célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a városban és környékén tevékenykedő, magas szakértelmet felmutató kézművesekre és a termékeikre. Reményeik szerint ez a figyelem nem csupán az ünnepek előtti vásárlásra, a kiállítás időtartamára korlátozódik, hanem hosszabb távra szól majd. A bemutatók pedig közelebb vihetik az érdeklődőket a kézművesség munkafolyamataihoz is.

  • Frissítve: 2013. december 6.
  • Létrehozva: 2013. november 29.