fő tartalom

Búcsú dr. Sipos János volt alpolgármester úrtól

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel értesült dr. Sipos János volt alpolgármester, önkormányzati képviselő úr elhunytáról és osztozik családja és hozzátartozói fájdalmában.

 

Dr. Sipos János 1955. június 20-án született Ózdon.

Kisgyermekként került városunkba. Középiskolai tanulmányait – édesapja kiküldetése miatt- francia nyelvterületen, Algériában a Pierre Marie Curie Gimnázium francia irodalom-filozófia szakán folytatta, majd egyetemi tanulmányait is itt kezdte el a Strassbourgi egyetem állam és jogtudományi karán. Eldöntötte, hogy magyar ügyvéd akar lenni, ezért hazatért és 1981-ben megszerezte diplomáját az ELTE Állam és Jogtudományi Karán.

Volt feleségével dr. Bencze Zitával az egyetemen ismerték meg egymást, házasságukból két gyermek született, János és Nóra.

Az egyetem elvégzését követően Marcaliban dolgozott, majd a Dunaújvárosi 2. számú ügyvédi munkaközösség tagja lett.

A 1980-as évek végétől politizált aktívan, szabaddemokrataként, a helyi párt ügyvivője, majd elnöke is volt.

1990-től 2005 októberéig minden ciklusban önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Aktív szerepet vállalt az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság, a városgazdálkodási bizottság, a közbiztonsági bizottság és pénzügyi bizottság munkájában, két utóbbinak az elnöke is volt.  Képviselte mind a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. mind a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Részvénytársaság tulajdonosi érdekeit. Több éven keresztül mint Európa Uniós integrációs ügyekért felelős alpolgármester tevékenykedett, valamint a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és az MMK felügyelő bizottságának tagjai is számíthattak szakmai munkájára. 1999-től a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumának tagja.

Életének 59. évében tragikus hirtelenséggel távozott dr. Sipos János, kinek halála fájdalmas veszteséget jelent városunk közéletében. Búcsúztatása 2013. december 21-én, szombaton 13:00 órakor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában.

Nyugodjék békében!

 

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

  • Frissítve: 2013. december 19.
  • Létrehozva: 2013. december 18.