fő tartalom

Irodalmi felolvasó- és előadóest a Kortárs Művészeti Intézetben

Martin Ferenccel, A félelem képei – Fritz Lang német filmjeinek látványvilága című kötet szerzőjével Gyöngyössy Csaba beszélget. A könyv Fritz Lang németországi pályafutásának filmjeivel foglalkozik. Nem monografikus igényű tehát, hanem stílustörténeti szempontból tekinti át az életmű első szakaszát. A szerző arra keresi a választ, hogy Lang jellegzetes képi megoldásai hogyan teremtik meg a félelem atmoszféráját németországi műveiben. A társadalomkritikai olvasatokkal szemben a tanulmány formai-stiláris szempontú elemzései Fritz Lang filmjeinek esztétikai kvalitásaival ismertetik meg az olvasót.

Irodalmi felolvasó- és előadóest
2014. január 23., csütörtök 17 órától

Vörösmarty Társaság Fejér Megyei vezetőségének és a dunaújvárosi Versbarátok Klubjának rendezvénye. Közreműködik: Kiss Kálmán, Kálnay Adél, Pásztor Bertalan, Rinyu Nóra, Szemere Brigitta, valamint Kasó Tibor.
Facebook esemény: facebook.com/events/208945125961107/

Könyvbemutató
2014. január 24., péntek 17 órától

Martin Ferenccel, A félelem képei – Fritz Lang német filmjeinek látványvilága című kötet szerzőjével Gyöngyössy Csaba beszélget.
A könyv Fritz Lang németországi pályafutásának filmjeivel foglalkozik. Nem monografikus igényű tehát, hanem stílustörténeti szempontból tekinti át az életmű első szakaszát. A szerző arra keresi a választ, hogy Lang jellegzetes képi megoldásai hogyan teremtik meg a félelem atmoszféráját németországi műveiben. A társadalomkritikai olvasatokkal szemben a tanulmány formai-stiláris szempontú elemzései Fritz Lang filmjeinek esztétikai kvalitásaival ismertetik meg az olvasót.
A könyvbemutatót filmvetítés kíséri, melynek során részletek lesznek láthatók Fritz Lang munkásságának e korszakában készült filmjeiből.
Web: ica-d.hu/index.php?p=esemeny&id=100
Facebook esemény: facebook.com/events/735152733162521/

Koncert

2014. január 25., szombat 18 órától

2014-ben is folytatódik dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet kortárszenei hangverseny-sorozata. Az első alkalommal, az UMAMI PATCH - UMAMI BLOCK című koncerten Baráth Bálint és Nagy Ákos elektronikus hangszereken tolmácsol két, eredetileg preparált zongorára és/vagy ütőhangszerekre írt művet. E két opus mellett elektroakusztikus muzsikák is felcsendülnek majd az ICA-D Uitz Termében. Műsoron Baráth Bálint, Szabolcs Keresteš, Paul Lansky és Nagy Ákos művei.
Web: ica-d.hu/index.php?p=esemeny&id=99
Facebook esemény: facebook.com/events/449928831797045/

  • Létrehozva: 2014. január 21.