fő tartalom

Pozitív kimenetelű tárgyalás

A vasmű további sorsáról tárgyalt tegnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Evgeny Tankhilevich, a dunaújvárosi gyár cégvezetője, valamint a tulajdonos Vnyesekonombank elnöke Vlagyimir Dmitrijev és alelnöke Andrej Szapelin.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök Putyinnál tett látogatása alkalmával szóba került a vasgyár, ugyanis Magyarország szeretné, ha a gyárban fejlesztenének és stabilizálnák a helyzetét, hogy a munkahelyek megmaradhassanak. Akkor két lehetőség merült fel, a vásárlás illetve, hogy megegyezés születik a fejlesztésről. Megnyugtató, pozitív hírrel szolgált lapunknak, és a városlakóknak dr. Dorkota Lajos. Elmondta, hogy aláírásra került a kohó-felújításáról szóló szerződés, amelynek értelmében augusztus 20-ig el kell készülnie a felújításnak. Így, megmarad a folyékony fázis, és nincs veszélyben az a 3500 munkahely, amelyek a leállás miatt szűntek volna meg. Abban maradtak a felek, hogy az oroszok nem adják el a gyárat, de szorosan együttműködnek a kormánnyal. Környezetvédelmi és egyéb beruházásokat hajtanak majd végre, kielégítve a szakszervezeti igényeket. Jövő héten folytatódik majd a tárgyalás arról, miben tud a kormány segíteni.
Dorkota Lajos elmondta, mindenképpen eredményes volt a tárgyalás. Az ott tapasztaltak alapján megállhatnak akár az elbocsátási folyamattal is.

Forrás: http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:lesz-koho-felujitas-2014-02-06-181801/

 

  • Létrehozva: 2014. február 7.