fő tartalom

Tájékoztatás - Dunaújváros Közbiztonságáért Díj

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése évente adományozza a "Dunaújváros Közbiztonságáért " díjat azoknak a Dunaújváros Megyei Jogú Város közigazgatási területén dolgozó hivatásos állományú rendőröknek, hivatásos tűzoltóknak és azon természetes személyeknek, vagy közösségeknek, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tettet hajtottak végre, vagy ilyen tevékenységet folytattak. A "Dunaújváros Közbiztonságáért" díj alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 24/2012. (V.18.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése szerint a díj adományozását kezdeményezheti 2 fő vagy 2 közösség esetében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője és a Dunaújvárosi Vízirendészet parancsnoka, 1 fő vagy 1 közösség esetében a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, 1 fő vagy 1 közösség esetében a közbiztonsági ügyek véleményezésére jogosult bizottság tagjai és állandó meghívottai és a közgyűlés képviselői.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése évente adományozza a "Dunaújváros Közbiztonságáért " díjat azoknak a Dunaújváros Megyei Jogú Város közigazgatási területén dolgozó hivatásos állományú rendőröknek, hivatásos tűzoltóknak és azon természetes személyeknek, vagy közösségeknek, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tettet hajtottak végre, vagy ilyen tevékenységet folytattak.

A "Dunaújváros Közbiztonságáért" díj alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 24/2012. (V.18.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése szerint a díj adományozását kezdeményezheti 2 fő vagy 2 közösség esetében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője és a Dunaújvárosi Vízirendészet parancsnoka, 1 fő vagy 1 közösség esetében a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, 1 fő vagy 1 közösség esetében a közbiztonsági ügyek véleményezésére jogosult bizottság tagjai és állandó meghívottai és a közgyűlés képviselői.

Ezúton szeretném felhívni a figyelmét, hogy amennyiben a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjra javaslattétellel kíván élni, kezdeményezését február 28-ig írásban szíveskedjen eljuttatni Dunaújváros MJV Polgármesteréhez.

A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, lakcímét, pályafutásának rövid ismertetését, közösség adatait, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását.

 

  • Létrehozva: 2014. február 11.