fő tartalom

Schirilla György Dunaújvárosban úszik, előtte pedig közös futásra invitál minden sportszeretőt!

Hírkép: Schirilla György Dunaújvárosban úszik, előtte pedig közös futásra invitál minden sportszeretőt!

Schirilla György, édesapja emlékét megidézve, 2014. február 15-én, szombaton 15:00 órakor úszik át a Dunán a dunaújvárosi Hajóállomástól indulva. Előtte pedig még egy közös futásra is invitál minden kedves sportszeretőt! A gyülekező 13:30-14:00 óra között a Peugeot márkakereskedésnél lesz (Dunaújváros, Magyar út 110.), majd a résztvevők 14:00 órakor futva indulnak a Hajóállomásra, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Serdülő csapata, a DF Futsal csapata valamint a Hild Szakközépiskola diákjai is a futókkal tartanak! Megközelítően 14:30 órakor érkeznek meg a kikötőhöz! Schirilla György édesapja emlékét megidézve 15:00 órakor úszik át a Dunán. A Decathlon sportitalokkal járult hozzá a rendezvényhez, melyekkel a futóknak kedveskedünk, valamint a Halászcsárda az esemény ideje alatt, azaz február 15-én, szombaton 14:30 és 16:00 óra között (a rendezvény végéig) kedvezményes italakciókkal várja a lelátogatókat. Az esemény lebonyolításában a Pannon Polgárőrség és a Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete közreműködik!

A téli fagyos Dunában minden évben többször megmártózó Schirilla György célja a hagyományőrzés - édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Dunaújvárosban legutóbb 1987-ben, egészen pontosan január 11-én vasárnap 14 órakor úszta át az édesapja a Dunát, s most majdnem 30 év elteltével, ugyanazon a helyszínen ifjabb Schirilla György adózik édesapja emléke előtt.

Érdekességként csatoltunk két korabeli cikket (József Attila Könyvtár archívumából) az 1987-es eseményről!

Látogassanak el Önök is február 15-én szombaton 15:00 órakor a Duna-partra, a dunaújvárosi Hajóállomáshoz! (fotó: www.zetapress.hu)

  • Frissítve: 2014. március 9.
  • Létrehozva: 2014. február 13.