fő tartalom

Dunaújvárosban rendezik meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt!

Városunk művészeti iskolája, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, az Oktatási Hivatal felkérésére, 2014. április 25-27 között rendezi meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt. Társrendező a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége. A verseny fővédnöke, Galambos Dénes, kormánymegbízott úr, országgyűlési képviselőjelölt. Védnöke, Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere.

A tanulmányi verseny célja a hangszeres együttesek pedagógiai munkájának, eredményeinek bemutatása, a tehetséggondozás feladatainak támogatása, az együttesek tanárainak és iskoláinak a nyilvánosság biztosítása.

A verseny kategóriái:

Szimfonikus zenekar
Gyermek vonószenekar
Ifjúsági vonószenekar
Gyermek fúvószenekar
Ifjúsági fúvószenekar
Egyéb hangszeres együttesek

A három napon át zajló rendezvénysorozatra 1200-1300 főt várnak. Zenekaronként 12-40 főig.

A pénteki napon délelőtt megkezdődik a versengés, majd este egy hivatalos megnyitó, polgármesteri köszöntő és koncert következik, melyen a zeneiskolánk zenekarai, növendékeink és tanáraink lépnek színpadra. A második napon, szombaton folytatódik a verseny, ahol egymást követve színpadra lépnek a döntőn résztvevő zenekarok. Vasárnap az eredményhirdetés és a gála zárja a programsorozatot.

Helyszínül a Campus Aréna szolgál, ahol nem csak a verseny résztvevői, de a város zene iránt fogékony lakói is bármikor betekinthetnek a koncertekbe.

Három napon át vendégeskedik tehát nálunk több mint ezer ember. Ennek igen nagy jelentősége van a városban is, hiszen pezsgést visz a kulturális életbe.                         

A Zeneiksolára a verseny szervezése során nem kis feladat hárul. A lebonyolításon túl biztosítaniuk kell a verseny díjait, melyek a következők:

Kategóriánként 3 díj (18), fődíj, különdíjak.

A verseny lebonyolításának költsége közel 4.5 Millió Ft. Az iskolára hárul a promóciós anyagok előállítása, a zsűri étkeztetése, elszállásolása, az Aréna bérleti díja, a hangszerek szállítása, illetve a versenyzők díjainak biztosítása. A támogatás jellege lehet pénzbeli és egyéb formájú is.

Kérjük, felajánlásával járuljon hozzá a verseny sikeres megrendezéséhez, s ezáltal Dunaújváros hírnevének öregbítéséhez!

Kérjük az érdeklődőket, kérdéseikkel forduljanak közvetlenül Moravecz Attila igazgató úrhoz, a Zeneiskola igazgatójához.

  • Létrehozva: 2014. március 19.