fő tartalom

Astellas díj átadás március 21-én

Az Astellas Pharma Kft. Astellas-díj elnevezéssel rangos díjat alapított, amelynek odaítélésével évről-évre a legnagyszerűbb orvosokat és szakdolgozókat kívánja elismerni.

A budapesti Larus Rendezvényközpontban ünnepi gálavacsora és műsor keretében került sor az idei Astellas-díj ünnepélyes átadására. A pályázat díjkiosztóján meghívottként részt vett, dr. Schrobar Hajnalka mozgásszervi rehabilitációs osztályunk osztályvezető főorvosa.

A szakmai vonal mellett a közönség, a betegek is jelölhették orvosukat az Astellas-díjra. A közönség szavazatokon kívül szakmai kategóriában is minden évben meghirdetik, ennek megfelelően több díjazott is van minden évben. Dr. Mészáros Lajos főigazgató, dr. Schrobar Hajnalka főorvosnőt terjesztette fel a rangos kitüntetésre. A felterjesztéseket a pályázat szakmai zsűrije értékelte, majd minden kategóriában megnevezte azt a 3-3 jelöltet, akiket a szakmai döntőbe tovább kívánt juttatni. A szakmai vonalon döntőbe jutott orvosok minősítése alapján az egyes pályázati kategóriák legjobbjainak személyéről, a Zsűri a díjátadás napján titkos szavazással, szavazategyenlőség esetén pedig konszenzussal dönt az első helyezésről. Dr. Schrobar Hajnalka a rehabilitációs és krónikus ellátás kategóriában dobogós helyet szerzett, az első helyezett dr. Benyó Gábor lett. Gratulálunk nekik.

A szakmai döntősök mellett a közönségszavazáson első három helyet elért orvosokat is meghívták az ünnepélyes díjátadóra. A beérkezett betegtörténeteket először a héttagú zsűri értékelte és kijelölte az idei internetes közönségszavazás résztvevőinek körét.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a népes számú közönség jelöltek között fejér megyéből egyedüliként dr. Tischner Magdolna radiológus főorvos szerepelt, akit egy betege jelölt.

A közönségjelöléseket értékelő zsűri nem a jelöltek szakterületét, munkásságát, eredményeit értékeli ilyenkor. A zsűri számára az értékelés során a legfőbb kapaszkodót a beküldött betegtörténet jelenti. A zsűri, az általuk vizsgált szempontok alapján értékelt, és döntésük szerint, nagy sajnálatunkra dr. Tischner Magdolna idén nem vehetett részt az internetes közönségszavazáson. Reméljük a zsűri véleménye nem szegi kedvét a betegeknek és jövőre újabb betegtörténettel köszönik meg orvosaink, ápolóink kitartó munkáját.

Ezúton is gratulálunk a döntősöknek és a helyezetteknek, valamint jó egészség mellett további sikereket kívánunk.

Forrás: http://www.pantaleon.hu/cgi-bin/index.cgi?&&mode=content_view&content_id=537

  • Frissítve: 2014. március 25.
  • Létrehozva: 2014. március 24.