fő tartalom

Április 30. és október 1. között tilos avart és kerti hulladékot égetni

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívása az avar és kerti hulladék égetésére: A hatályos jogi szabályozás értelmében tilos a kerti hulladék égetése. A tiltás alól az önkormányzat helyi rendeletben felmentést adhat, ebben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit is. Arról, hogy mikor lehet a kertben égetni, a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni. Amennyiben az önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, akkor nem szabad avart és kerti hulladékot égetni. Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatóság, Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály felhívása: Felhívjuk Dunaújváros Megyei Jogú Város lakóinak a figyelmét, hogy a város közgyűlésének 12/2000. (IV. 07.) számú önkormányzati rendelete alapján április 30. és október 1. között tilos avart és kerti hulladékot égetni! Ezek ártalmatlanítása elsősorban komposztálással történhet, ha ez nem lehetséges, akkor a közszolgáltatótól beszerzett hulladékgyűjtő zsákba való elhelyezés az elfogadott. Kerti szalonnasütésre, grillezésre, főzésre stb. a tűzgyújtási tilalom nem vonatkozik.

A 140 kW tüzelő- és egyéb, kizárólag füstgázt kibocsátó berendezések légszennyező-forrásaival kapcsolatos levegőtisztaság-védelmi ügyekben a Dunaújvárosi Járási Hivatal rendelkezik hatáskörrel a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendeletben foglaltak alapján. Hulladékok (háztartási, ipari, veszélyes és nem veszélyes egyéb hulladékok, műanyag, gumi, vegyszer, festék stb.) nyílt téri, illetőleg háztartási tüzelőberendezésben történő égetése tilos!

A nyílt téren történő hulladékok égetése ügyében magánszemély által történő égetés esetén a Dunaújvárosi Járási Hivatal, gazdálkodó szervezetek által történő égetés esetén a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség a hatáskörrel rendelkező szerv. A Felügyelőség elérhetősége: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 1. Telefon: 22/514-300; Ügyelet: 22/514-310.

Hatósági Igazgatóság

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

 

  • Létrehozva: 2014. május 7.