fő tartalom

Honfoglalók Albérletben - könyvbemutató május 12-én, és május 21-én!

Hírkép: Honfoglalók Albérletben - könyvbemutató május 12-én, és május 21-én!

Szeretettel invitálnak minden kedves érdeklődőt Csúri Ákos - Honfoglalók Albérletben című riportkönyvének bemutatójára, melynek első állomása 2014. május 12. hétfő 17:30 órakor a Pentele Klubházban lesz (Magyar u. 25.). Házigazda: Szabó Tamás, a Penteléért Alapítvány Kuratórium elnöke. Majd ezt követően ismét városunkba látogat Csúri Ákos író, május 21-én szerdán 17:00 órakor a Dunaújvárosi Főiskola "A" épületének konferenciatermében várja az érdeklődőket, beszélgetőpartnere: Pálinkás István lesz!

Történészek, társadalomtudósok szerint Magyarország történetében 1989, a rendszerváltás éve olyan súllyal szerepel, mint azok az évek, amelyek hazánk évezredes történetében igazodási pontokat jelentenek. 1989-ben mi, magyarok, és rajtunk kívül az egész világ tudta, hogy korszakváltás zajlik, és ebben ez a kis ország élen jár. Rendszert váltottunk a politikában, a történelemben. De mit jelentett ez a változás a hétköznapok, az ország számára fontos ügyek történetében?

Tudjuk jól, hogy a valóság nem az irodák félhomályának kerekasztalainál fedi fel önmagát, hanem a korábban ki nem mondott gondolatokban, a pillanatnyi eseményeket befolyásoló döntésekben. Csúri Ákos hiánypótló riportkönyvében megjelennek a hétköznapok hősei, akik személyes sorsukon keresztül mutatják be az elmúlt 25 év nagy döntéseit, választási helyzeteit. Azóta felnőtt egy generáció, akik számára mindez már történelem. Sokan nem értik, hogy honnan jött ez az ország, a szüleik, nagyszüleik milyen világban nőttek fel. Hogy miért féltek beszélni ’56-ról, hogyan lett a falusi szövőnőből sikeres vállalkozó, egyetemistából sírásó, hogy a rendszerváltás milyen megdöbbentő átváltozásokkal járt.

Csúri Ákos kiválóan megírt találkozásaiban nem a hivatalos történelemről tudósít, viszont képet kapunk emberekről, akik évről évre, lépésről lépésre találják meg a kulcsokat a saját életükhöz. Személyes dilemmáikon keresztül megismerjük az elmúlt negyedszázadot, amit a rendszerváltás korszakának nevezünk. A jelent, 2014-et azok az arcok, munkások, új vállalkozók, hittel vagy hitetlenséggel, szabad akaratukból, vagy éppen kényszerűségből újrakezdők alakították olyanná, amilyenné lett.

A megjelent riportkönyvben jelentős rész foglalkozik Dunaújvárossal, Pentelével, az itt élő emberekkel.

Szeretettel invitálnak minden kedves érdeklődőt Csúri Ákos - Honfoglalók Albérletben című riportkönyvének bemutatójára, melynek első állomása 2014. május 12. hétfő 17:30 órakor a Pentele Klubházban lesz (Magyar u. 25.). Házigazda: Szabó Tamás, a Penteléért Alapítvány Kuratórium elnöke.

Majd ezt követően ismét városunkba látogat Csúri Ákos író, május 21-én szerdán 17:00 órakor a Dunaújvárosi Főiskola konferenciatermében várja az érdeklődőket, beszélgetőpartnere: Pálinkás István lesz!

  • Létrehozva: 2014. május 8.