fő tartalom

Átadták az új sportpályát!

Hírkép: Átadták az új sportpályát!

Ünnepélyes pályaavatóra és egész napos sportprogramra készültek Dunaújváros sportolni, mozogni vágyó lakói, május 10-én, szombaton a felső Duna-parti új multifunkciós sportpályán és környékén. A 9 órakor kezdődő rendezvényt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) és a Dunaújváros PASE szervezte meg „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” városrehabilitációs projekt keretében és Cserna Gábor nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket.

A polgármester beszédében a sport fontosságát hangsúlyozta. Az ünnepi beszédet követően Cserna Gábor polgármester, Dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, Sztankovics László és Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselők, Kalácska András a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint a Dunaújváros PASE részéről Sztanó Miklós ügyvezető és Dobos Barna szakmai igazgató a gyerekekkel közösen vágták át az avatószalagot, hogy átadják a létesítményt a sportnak, a játéknak. Mindeközben piros, fehér és zöld lufikat engedtek az ég felé kisdiákok, a Széchenyi Gimnázium diákjai pedig elénekelték a „Magyarország” című dalt.

Az ünnepélyes megnyitó után aztán ellepték az iskolások a küzdőteret és izgalmas sorversenyek kezdődtek Lengyel László tanár úr irányításával. A pálya körül felépített sátrak gyorsan megteltek, hiszen mindegyiknek funkciója volt. Az egyik sátorban üdítők és gyümölcsök várták a nagyszerűen összeállított sportTOTÓ-t jól kitöltőket, az egészségügyi sátorban pedig informálódhattunk fittségünkről, vérnyomásunkról. A legnépszerűbb az előadások sátra volt, ahol folyamatosan nagylétszámú hallgatóság előtt tartottak előadásokat, élménybeszámolókat edzők, és neves sportolók. A pályán 10 órától az utánpótlás korú labdarúgó palánták mutatták be, hogy milyen szép játék a foci.

További részleteket a mellékelt beszámolóban olvashatnak!

csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
  • Létrehozva: 2014. május 13.