fő tartalom

Alma Mater - Nyugdíjas agrárszakemberek találkozója

A nyugdíjas szakemberek számos területen olyan tudással rendelkeznek, melyek a mai aktív fiatalemberek számára is hasznosak lehetnek. Az egyik ilyen terület az agrárium, ahol az évtizedes tapasztalat aranyat érhet. Az Alma Mater rendezvénysorozat ezeket a szakembereket hivatott összehozni.

A folyamat az Idősek Köre Egyesület megszületésével kezdődött el, melynek alapvető célja volt, hogy ne hagyományos nyugdíjas programokat szervezzenek tagjaiknak. Ennek egyik részeként indult el a szakmai találkozók szervezése.

„Célunk megmutatni, hogy az idősek nem csak hasznos tagjai a társadalomnak, de a nyugdíjas szakemberek tudása az agráriumban döntő fontosságú lehet.” – mondja Zsumbera Árpád szervező.

Mivel az időseknek kevés lehetősége van, ahol szakmai tapasztalatukkal megjelenhetnek, nagy népszerűségnek örvendett mind a debreceni mind pedig a gödöllői rendezvény. Mindkét alkalommal meghaladta a száz főt a nyugdíjas agrárszakemberek száma.

A Vidékfejlesztési Minisztérium képviselői mellett tartott szakmai előadást az egyesület vezetője is, de elhangoztak információk a nyugdíjrendszerről, valamint az agráriumról is.

„Ezek csak az első lépések voltak az üggyel kapcsolatban, szeretnénk, ha a jövőben további lépéseket tehetnénk és minél több fórumon megmutatkozhatnánk.” – tette hozzá a szervező.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült.

  • Létrehozva: 2014. május 21.