fő tartalom

A számlát Héliosz fizeti

Hírkép: A számlát Héliosz fizeti

Július 9-én, szerdán Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere, Cserna Gábor ünnepélyes keretek között adta át az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai Duna sori központi épületének komplex energetikai beruházását, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával 13 hónap alatt valósult meg. Az épület elektromos ellátásának és melegvíz előállításának számláit ezentúl a Nap fizeti.

Egyesített Szociális Intézmény Új Széchenyi Terv

Az ünnepségen a polgármesteren kívül jelen volt Gombos István alpolgármester, Lőrinczi Konrád a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnöke, Cserni Béla képviselő, valamint a különféle partnerintézmények képviselői is.  Az ESZI dolgozói az intézményre jellemző magenta színű formapólóban vettek részt az eseményen.

Cserna Gábor köszöntőjében hangsúlyozta a különféle pályázatokból létrejött fejlesztéseket és elmondta, az ESZI komplex energetikai korszerűsítéséhez a város 40 millió forinttal járult hozzá. A polgármester  Sütő András szavait idézve: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” magyarázta, miért fontos számára a beruházás, mely idős emberek életét tette jobbá, kényelmesebbé. Cserna Gábor hangsúlyozta, a világ az itt élő 174 idős emberrel is kezdődött és egyáltalán nem mindegy, hogy ezek az emberek milyen körülmények között élik életük utolsó éveit. A városvezető emlékeztette a jelenlévőket, hogy az intézményben dolgozók munkája egyfajta szeretetszolgálat, amelyhez nem csupán szakértelemre, felkészültségre, de emberségre, együttérzésre, röviden szívre is szükség van. Nem csupán a lakók, de az itt dolgozók munkakörülményei is javulnak a beruházás megvalósulásával, mondta. Végezetül ígéretet tett, mindent megtesznek azért, hogy az intézmény újjászületésének következő lépése, az épület belső csinosítása is mihamarabb megvalósuljon!

A polgármesteri köszöntő után Bölcskei Anna, az intézmény vezetője lépett mikrofonhoz. A kivitelezés lezárását az otthoni lakásfelújítás rendetlenségéhez hasonlítva elmondta, mekkora szervezésre volt szükség ahhoz, hogy az idős lakók a lehető legkevesebb kényelmetlenséget szenvedjék el a munkálatok idején. A biztonság, a béke és nyugalom megteremtése még nagyobb erőfeszítést kívánt az elmúlt időszakban a munkatársaktól, de az összehangolt munka meghozta gyümölcsét. Az intézményvezető végezetül megköszönte a város segítségét és mindazok munkáját, akik részt vettek a munkálatokban.

A beszédek elhangzása után Cserna Gábor polgármester a napelemfarm bejáratához lépve ünnepélyes szalagátvágással adta át az elkészült beruházást.

Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi
Szent Erzsébet Idősek Otthonai
Cím: 2400 Dunaújváros, Duna sor 15.
Telefon: +36 (25) 409-542, +36 (25) 500-640 
E-mail: eszi1@invitel.hu               

Magyarorszám megújul

 

  • Létrehozva: 2014. július 15.