fő tartalom

Elkezdődhet a dunaújvárosi stadion fejlesztése

Hírkép: Elkezdődhet a dunaújvárosi stadion fejlesztése

A televíziós közvetítéshez szükséges villanyvilágítás kiépítésével megkezdődik a dunaújvárosi futballstadion rekonstrukciója. A kivitelezési szerződés pénteki aláírásán Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy 2010-ben megfogalmazott álmuk most kezd valósággá válni. Hosszú évek után néhány lelkes helyi fiatal elkezdett a városban csapatot építeni, amely mára egy szerethető, első osztályú együttessé vált - fogalmazott. Az önkormányzatnak egyetlen feladata maradt: a 2003-ban leállított stadionépítés befejezése – tette hozzá.

Jelezte, hogy a villanyvilágítás kiépítésére egyetlen érvényes és eredményes közbeszerzési pályázat érkezett a Duna2014 Konzorcium részéről. Az Elios Zrt. és a Roneko Kft. alkotta konzorcium a szerződés aláírását követően meg is kezdi a világítás kiépítését. A bekerülési költség nettó 190 millió forint.

A városvezető közölte, hogy a stadion felújítására a kormánydöntés értelmében bruttó 600 millió forint áll rendelkezésre. A fennmaradó összegből a jelenlegi pályatestet fűthetőre cserélik, vadonatúj eredményjelző táblát helyeznek el és a korábban kihelyezett székeket felújítják és a hiányokat pótolják.

Galambos Dénes kormánypárti országgyűlési képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy az eltelt évek méltatlanok voltak a városhoz, hiszen hiányzott az első osztályú labdarúgás. Mint mondta: kezd érdeklődés mutatkozni a futball iránt a régi támogatók részéről, ennek egyik jele, hogy az ISD Dunaferr Zrt. vezetése tárgyalásokat kezdeményezett a városvezetéssel a helyi labdarúgás támogatásáról.

Cserna Gábor polgármester

 

 

 

 

 

 

 

Sájer Gábor, a kivitelezést végző Elios Zrt. vezérigazgatója kiemelte: mindkét cég több tucat sportvilágítás-fejlesztési referenciával rendelkezik Magyarország mellett Olaszországban, Spanyolországban és Dél-Amerikában. Megjegyezte, hogy a dunaújvárosi stadiont is a nemzetközi előírásoknak megfelelő, a világ élvonalát képviselő világító berendezésekkel szerelik majd fel.

Nemes Ferenc, a Roneko Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kivitelezési határidő két hónap. Közölte, hogy a lámpatestek a pálya sarkainál elhelyezkedő négy oszlopon és a hosszanti lelátók feletti tetők szélén lesznek. A világításhoz az oszlopok Olaszországból érkeznek majd.

Sági Péter, a Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetője az MTI kérdésére reményét fejezte ki, hogy a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzést, a kilencedik fordulóban, szeptember végén már Dunaújvárosban rendezhetik.

Forrás: MTI

Fotó: InfoDunaújváros, Dunaújváros közéleti hetilap

  • Létrehozva: 2014. augusztus 9.