fő tartalom

Újraélesztési rekordkísérlet Dunaújvárosban!

Hírkép: Újraélesztési rekordkísérlet Dunaújvárosban!

A kísérlet pontos megnevezése : Folyamatosan bemutatott, egyszemélyes alapszintű újraélesztés, csoportos váltó maratoni időtartam- rekordja. Vagyis lefordítva: Az eddig Szeged által tartott 168 órán át tartó folyamatos újraélesztés időtartamát kell augusztus 22- 30 között megdönteni.

Már lázasan zajlanak a háttérmunkák, folyamatban vannak a szükséges dokumentumok beszerzései, elkezdődött  a regisztráció is.

Mindenkinek, aki valamilyen formában részt kíván venni a kísérlet sikerében, regisztrálnia kell. Ezt a kísérletünk hivatalos e-mail címén lehet megtenni : rekorddunaujvaros@gmail.com
Akikre szükségünk lesz a sikerhez:

  1. Újraélesztők- egyéni és csoportos jelentkezéseket is várunk
  2. Jegyzőkönyv vezetők és hitelesítők
  3. Helyszíni segítők, kiszolgáló csapat

Kérek mindenkit, hogy a jelentkező e-mailben jelölje meg, hogyan kíván a csapat tagja lenni. A regisztrációhoz személyenként a következő adatokra van szükség: név, születési dátum, személyi igazolvány szám, lakcím.

Több érvet is felsorakoztat az esemény fontossága mellett dr. Máté Ágnes, a Szent Pantaleon Kórház orvos-igazgatója:

A legfontosabb, hogy felhívjuk a figyelmet az újraélesztés egyetemes ügyére. Fontossága, pótolhatatlansága legyen mindannyiunk tudatában, hiszen közös érdekünk – és adott pillanatban túlélésünk záloga -, hogy minél többen legyünk tisztában a segítségnyújtás módjával. A rendezvényen mód nyílik ennek elsajátítására. Így szeretnénk megmutatni, hogy a nemes ügy érdekében képesek vagyunk félretenni napi problémáinkat, és össze tudunk fogni.

A rekordkísérlet arról szól, hogy önként jelentkező és kellő kiképzésen átesett résztvevők az újraélesztés oktatására szolgáló bábun végzik a megfelelő ellátási mozdulatsort, szakemberek és a Guiness-rekordokat hitelesítő közreműködők felügyelete mellett. Az akció bázisa a Dózsa Mozicentrum lesz, jó időben a mozi előtti téren, rossz időben a mozi előcsarnokában zajlik majd a művelet. A moziban gondoskodnak a résztvevők étel-, ital- és egyéb szükségleteiről, köztük a pihentetésről – hiszen a rekordkísérlet a tervek szerint augusztus 22. és augusztus 30. között, tehát nyolc napon át (!!!) zajlik majd.

https://www.facebook.com/events/1461507627441066/permalink/1461520700773092/
 

  • Létrehozva: 2014. augusztus 13.