fő tartalom

Ivacs Júlia

Ivacs Júlia a Dózsa György Általános Iskola tanítója 1981-ben szerezte meg diplomáját a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán.

Pedagógusi munkája azonban már sokkal korábban elkezdődött. 1974-től 1978-ig képesítés nélküli nevelőként dolgozott Baracson, majd 1982-ig Perkátán. Ebben az időszakban alapozta meg szakmai hozzáértését, alakította ki nevelési módszereit.

A diploma megszerzését követően kezdett el dolgozni Dunaújvárosban, az Arany János Általános Iskolában, majd 1985-től a Dózsa György Általános Iskolában.

A matematika tanítás területén új módszereket, technikákat alkalmazott. A szorobán használatával szintén új utakat mutatott tanítványainak. A magyar nyelv és irodalom tantárgyon belül is kereste az új lehetőségeket. 1993-tól 1996-ig elvégezte a megfelelő továbbképzéseket, később közoktatási vezető diplomát szerzett és pedagógus szakvizsgát is tett. Szigorú, következetes munkája során nemzedékek tanulták meg a pontos hatékony munkavégzést, amit az életben is jól kamatoztathatnak.

Az iskolai munka mellett tevékenyen kiveszi részét a nyári szabadidős programok szervezéséből is. Az elmúlt években napközis nevelőként dolgozik az iskolában. Nemcsak a tanulók délutáni tanulását és szabadidejét szervezi a tőle megszokott maximális odafigyeléssel, hanem az iskolai szintű rendezvények megszervezésében, lebonyolításában is aktívan részt vesz.

Pedagógiai és emberi értékei, példaértékű szakmai pályafutásának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Ivacs Júlia tanítónő részére adományozta.

  • Frissítve: 2014. július 7.
  • Létrehozva: 2014. július 7.