fő tartalom

Juhászné Nagy Marianna Edit

Juhászné Nagy Marianna Edit középiskolai tanulmányait Székesfehérváron, az Óvónőképző Szakközépiskolában végezte, diplomáját a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben szerezte. 2000-ben Budapesten, az ELTE-n, fejlesztőpedagógiai diplomát szerzett. 2020-ban a Műszaki Egyetemen Közoktatás vezető végzettséggel és pedagógus szakvizsgával gyarapította tudását.

Pályáját 1979. augusztus elsején kezdte a 11-es számú napközi otthonos óvodában, majd 1980-tól a 26-os számú, későbbi Százszorszép óvodában dolgozott 2015-ig. Itt vezető-helyettesként munkálkodott évekig.

2001-től 2004-ig szegregált csoportban is tevékenykedett, ahol sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelt.

2015 óta kinevezték a Csillagvirág Tagóvoda vezetőjének és most innen is megy nyugdíjba: 42 éven át nevelte, fejlesztette a hozzá kerülő gyermekeket. Városszerte ismerik nevét, munkásságát. Kiváló pedagógiai szakértelmét szülők és kollégák is elismerik.

Munkássága az ének-zenei nevelés, gyermektánc, és az anyanyelvi nevelés területén is sokrétű.

Vezetői munkájában is otthont teremt, egy olyan helyet ahová jó volt bemenni dolgozni, ahol a gyermek és felnőtt megélhette a feltétel nélküli szeretetet, a megbecsülést és megbocsátást. Lehetett téveszteni, és a hibát szelíden segített orvosolni. A lelkét és a szívét adta annak, aki elfogadta. Nyugalmat adott, empatikus, segítőkész, odaadó, hiteles volt. Tanított, nem csak szavakkal, hanem tettekkel, példamutatással is.

Életszeretete, az emberek felé való megértése, alázata mintaként szolgálhat mindannyiunk számára.

Több évtizedes kiemelkedő és példaértékű pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Juhászné Nagy Marinna Edit részére adományozza.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.