fő tartalom

Kácsor László

Kácsor László a Pécsi Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakán szerezte meg diplomáját 1979-ben.

A főiskola elvégzése után sportpályafutása városunkban folytatódott: a dunaújvárosi Kohász SE kézilabda csapatának kapusa, és egyben meghatározó játékosa lett.

Sporttevékenysége mellett elvégezte a Testnevelési Főiskola középfokú edzői szakát.

Már aktív sportolóként is tanított a Földes Ferenc Dolgozók Általános Iskolájában, valamint a Béke Városrészi I. Számú Általános Iskolában.

A Rudas iskolában 35 évnyi pedagógus múltat hagyott hátra, 1985 óta dolgozott itt, 2020. évi nyugdíjba vonulásáig. Szaktantárgyai közül elsősorban a matematikát tanította, de vállalt fizika órákat is.

Önmagával és diákjaival szemben is szigorú munkafegyelmet követelt, ennek köszönhetően tanítványaival sok szép sikert ért el a különböző – köztük országos - matematika versenyeken.

Szakmai munkáját igényesség, következetesség, ugyanakkor mély emberség jellemezte. Nem véletlen, hogy a gólyáknak a diáktársak „A KÁCSOR" néven, amolyan élő fogalomként, csupa nagybetűvel mutatták be. A Rudas iskola közösségi életéből is kivette részét. Rá igazán illet a megállapítás: a tanárnak van másik arca is.

Munkáját már több szakmai fórum is elismerte, többek között a GRAFHISOFT Kft. által létrehozott alapítvány a matematikai tehetséggondozás területén kifejtett kimagasló tevékenységéért díjazta 2001-ben, továbbá Dunaújváros Oktatásügyéért díjban részesült 1994-ben.

  • Frissítve: 2021. június 10.
  • Létrehozva: 2021. június 10.