fő tartalom

Kertes József

Kertes JózsefKertes József a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke, a Magyar Honvédségnél teljesített szolgálatot 1991-ig.

Leszerelését követően kapta a felkérést, hogy hozzon létre Dunaújvárosban polgárőrséget. 1992-ben 15 fővel megalakította a Dunaújvárosi „Városvédő” Polgárőrséget, melynek a kezdetektől ő az elnöke.

Az elmúlt 21 év során mindig azon dolgozott, hogy a polgárőrség szabályozott formában működjön, és folyamatosan növelte az egyesület létszámát. Nagy segítséget nyújtott a környező településeken a polgárőrségek megalakításában, és tevékenységük megszervezésében. Az elmúlt években jó kapcsolatot alakított ki a Pannon Polgárőrséggel, támogatja, elősegíti a közös szolgálatokat, valamint kiemelt szerepet lát el a közös projektek tervezésében.

Dunaújváros közbiztonságáért végzett kimagasló és példaértékű tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Közgyűlése az idei évben a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Kertes József, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. április 26.
  • Létrehozva: 2013. április 26.