Keszi Viktória

Keszi Viktória tradicionális íjász, a Mezőföldi Sólymok Íjász Egyesület tagja, 1996. március 20-án született Budapesten. Már egészen kicsi korától érdekelte a történelem, a magyar hagyományok, melynek szeretetét a családjától örökölte, így történt, hogy kilenc évesen egy újságcikkben találkozott a dunaújvárosi hagyományos íjászattal, és édesanyjával közösen ellátogattak egy edzésre. A látogatás jól sikerült, hiszen Viktória azóta is az egyesület tagja, és sikert sikerre halmoz.

Az elképesztő energia, amivel belevetette magát az edzésekbe rövid idő alatt meghozta gyümölcsét. Sorra nyerte az itthoni korosztályos versenyeket. Kortársai (a lányokon kívül a fiúk is) pontosan tudták, ha megjelent egy versenyen csak a dobogó második helyétől volt számukra hely. 

A sportolás mellet a tanulásra és az iskolai életre is nagy gondot fordított. A Móricz Zsigmond Általános Iskola egyik legkiválóbb tanulójaként végzett. Így nem jelentett különösebb nehézséget, hogy felvételt nyerjen a Széchenyi István Gimnáziumba. Ekkor már több évi tapasztalattal a háta mögött adódott a lehetőség, hogy komolyabb nemzetközi versenyeken is megméretesse magát.

Első VB érmét 2011 szeptemberében Dél-Koreában szerezte, Junior kategóriában Arany érmes lett. Ezt követte még két VB verseny, de már Felnőtt Női kategóriában. Lehet, hogy éppen csak betöltötte a 16. életévét (még 2012-ben) a női mezőnyben is megállta helyét, hiszen végül  bronzérmet szerzett. A tavalyi 2013-as évben egy újabb Dél-Koreai Világbajnokságon Viki ismét szép eredménnyel, egy ezüstéremmel mutatkozott meg.

Kitartó és eredményes sporttevékenysége elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért díjat Keszi Viktória részére adományozta.

  • Frissítve: 2014. február 21.
  • Létrehozva: 2014. február 21.