fő tartalom

Kincsesné Zavodnyik Julianna

Kincsesné Zavodnyik Julianna 1983-ban végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetemen Debrecenben. Immár 40 éve tagja a Rudas nevelői, oktatói közösségének.

Két és fél évtizeden át magyar nyelv és irodalomból, valamint orosz nyelvből tanította diákjainkat, 2008-tól pedig az iskola kollégiumában nevelőtanári, majd munkaközösség-vezetői feladatokat látott el. Igazi közösségi ember, pályakezdő kollégák mentora, aki a tehetséggondozásból is kivette részét. Kollégiumi nevelőként a különböző településekről, országhatáron kívülről érkezett tanulókat egymás értékeinek felismerésére, az otthon és szülőföld tiszteletére nevelte. Sok tanítványa köszönheti neki a sikeres felnőtté válása nehéz időszakában nyújtott iránymutatást, bátorítást, lelki ösztönzést.

Az önképzés folyamatosan jelen van a munkájában, mert tisztában van azzal, hogy a régi módszereket nem lehet ma már használni, folyton újakat kell keresni és kipróbálni. A Z generáció.

Kollégiumi nevelőtanárként szinte folyamatosan együtt él a kollégiumi diákokkal. Különösen nagy feladat hárul rá a sportoló lányok, kiemelten a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia kézilabdásainak patronálásában. Külön szervezi számukra a tanulószobát, segít racionálisan beosztani idejüket, figyel arra, hogy a nagy leterheltség mellett testi-lelki egészségüket meg tudják őrizni a diákok. A szabad idejük hasznos eltöltésére színházlátogatást, tanulmányi kirándulásokat szervez.

A pedagógusi, oktatói hivatásban eltöltött több évtizedes példamutató munkájának elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Kincsesné Zavodnyik Julianna részére adományozza.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.