fő tartalom

Kispálné Szívós Éva Zsuzsanna

Kispálné Szívós Éva Zsuzsanna tanárnő 40 évet töltött matematika-fizika szakos középiskolai tanárként a pedagógusi pályán. 1978-ban végzett a József Attila Tudományegyetemen. Első munkahelye Várpalotán, a 305. számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben volt. Ebben az intézményben a nappali tagozatos szakmunkásképzésben, valamint az esti tagozaton már kipróbálhatta módszertani, pedagógiai rátermettségét.

1983-ban vállalt munkát a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégiumban. Elsődleges célja volt a fizika tanítás megújítása, a tanulók motiváltságának fejlesztése. Az elmúlt 40 évben azonban fő tevékenysége a matematika oktatásra helyeződött át.

A tanárnő nem csupán közvetlenségével, segítőkészségével vívta ki kollégái megbecsülését, hanem az intézmény közösségi életében vállalt feladatokkal is. Ő a Rudas iskola minőségfejlesztési rendszerének kidolgozója, kompetencia biztosi tevékenységet látott el, a fegyelmi bizottság elnöke volt.

Minden lehetőséget megragadott arra, hogy fejlessze tudását, így számos továbbképzésen vett részt, így például az ELTE intenzív továbbképzésén a záró dolgozata, melynek témája az egyenletek, egyenletrendszerek számítógépes megoldása volt, a megyei Pedagógiai Intézet pályázatán az első helyezést érte el 1990-ben. 1987-ben Kiváló munkájáért kitüntetésben részesült, 2007-ben az Oktatási Miniszter által Arany Katedra Emlékplakett kitüntetést vehetett át.

Dunaújváros MJV Közgyűlése az elkötelezett, több évtizedes kimagasló pedagógiai tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Kispálné Szívós Éva Zsuzsanna tanárnő részére adományozta.

  • Frissítve: 2018. június 12.
  • Létrehozva: 2018. június 12.