fő tartalom

Knódel György

Knódel György az általános iskola elvégzése után a 340-es Szakmunkásképző Intézetben burkoló szakmát szerzett, majd tovább tanult, és magasépítő technikus végzettsége alapján 1983-ban, mint szakoktató tért vissza iskolájába.

19 esztendőn át a tanulókkal építették, szépítették városunkat, többek között a Béke II. városrészt. Ez idő alatt tanítványai több alkalommal is dobogós helyezéseket értek el az országis szakmai versenyeken.

1993-2000-ig nevelőtanárként segítette a fiatalokat, és munkájában a komplex személyiség fejlesztését tűzte ki célul.

A fejlődés igénye végigkísérte pályafutását, és ebben az időszakban több kollégájával a helyi főiskolán szakoktatói diplomát szerzett. 2000-ben Budapesten a rendőrtiszti főiskolát is elvégezte, és a büntetés végrehajtásban is megmérette magát.

Azonban a szíve visszahúzta a pedagógus pályára, és a rövid kitérő után napjainkig itt kamatoztatta szakmai és pedagógiai tudását.

Számtalan fiatalt tanított és készített fel a szakmunkás vizsgára, és büszke arra, hogy azok egytől egyig megtalálták helyüket az életben. Azonban a legbüszkébb arra, hogy sok hátrányos helyzetű fiatalnak segített és adott nagybetűs esélyt az élethez.

Nagy emberi és szakmai űrt hagy maga mögött, különös tekintettel arra, hogy szinte alig van a szakmában pedagógus utánpótlás ezen a területen.

  • Frissítve: 2022. június 10.
  • Létrehozva: 2022. június 10.