fő tartalom

Kovácsné Lévai Mária

39 évet töltött eddig az óvónői pályán Dunaújvárosban. 1996-tól a Dunaújvárosi Óvoda Szivárvány Egységének dolgozója. Az előző óvodából hozott hagyományok, nevelési elvei kezdetektől nagy hatást gyakorolt a nevelőközösség légkörére, nevelőmunkájára.

A gyermekek nevelésében, fejlesztésében kiemelkedőek az eredményei. Partneri a kapcsolata a gyermekek szüleivel, akik tisztelik és szeretik. Évről-évre több szülő választja gyermeke óvónőjének.

Elkötelezett az óvoda, az óvodai nevelés, a gyermeknevelés iránt, rendkívüli hivatástudat jellemzi. Kész minden áldozatra céljai eléréshez, időt és többletmunkát nem kímélve.

Nevelőmunkájában újszerű, hatékony és a gyermekekhez igazított nevelési eljárásokat alkalmaz. Kezdeményező a hagyományteremtésben és szakmai programok szervezésében, az óvoda szakmai életének meghatározó egyénisége.

Önképzés és továbbképzés során szerzett tapasztalatait nemcsak saját munkájában kamatoztatja, hanem a nevelőtestületben és az óvodai ágazaton belül is szívesen átadja. Több éve vállal megbízásokat, melyeket hatékonyan teljesít, így például ő a Zöld Óvoda városi szakmai munkaközösség vezetője. Nagy szerepe volt abban, hogy a Dunaújvárosi Óvoda Szivárvány Egysége 2008-ban, és 2011-ben is elnyerte, illetve folyamatosan fenntartja a „Zöld Óvoda” megtisztelő címet.

Már 18. éve elkötelezett főszervezője a városi óvodai KÖRLÁNC játékos környezeti programnak, ami minden esetben rendkívül érdekes és színes tevékenységet kínál a gyermekeknek.

Dunaújváros Közgyűlése, az elkötelezett és lelkiismeretes tevékenységének, sokoldalú feladatvállalásának elismeréseként, a Dunaújváros Oktatásügyéért díjat Kovácsné Lévai Mária részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.