fő tartalom

Kövesi Edit

Kövesi Edit a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakközép- és Szakiskolája nyugalmazott pedagógusa, aki közel 39 becsületesen ledolgozott esztendő után, ez év elején ment nyugdíjba.

Pályafutását könyvtárosként kezdte az MMK-ban, rövid ideig dolgozott Pálhalmán, majd az Arany János Általános Iskolában töltött el tíz esztendőt. 2000-ben a Dunaferr iskolában helyezkedett el, ahol 15 tanéven keresztül tanította az irodalmat és a magyar nyelv szépségeit a középiskolás korosztálynak.

Kövesi Edit barátságos, szerény, kiegyensúlyozott személyiség. Kollégáival és diákjaival harmonikus kapcsolatot alakított ki. Követendő mintát mutatott kollégáinak szakmai felkészültségével, következetességével, önmagával és diákjaival szembeni igényességével.

Rendszeresen készített fel tanulókat helyi, megyei és országos versenyekre. Számos színházlátogatás szervezője volt, ezzel is színesítve az iskola kulturális életét.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a lelkiismeretes, példaértékű és magas színvonalú pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Kövesi Edit tanárnő részére adományozta.

 

  • Frissítve: 2016. augusztus 10.
  • Létrehozva: 2016. augusztus 10.