fő tartalom

László Gyuláné

László Gyuláné pedagógus pályafutása 1975-ben indult, amikor az Apátszállási Általános Iskola kapuján nem mint diák, hanem mint lelkes fiatal, tanítási és nevelési szándékkal belépett. A kezdeti kihívások és a sokoldalú tapasztalatszerzés jó alapokat jelentettek későbbi munkája során. 1977-ben a Munkásművelődési Központ Gyermekkönyvtárában helyezkedett el, és sok kis- és nagy gyermeket segített eljutni a rendszeres olvasás szépségéhez. Könyvtárosi munkájáról elismeréssel beszéltek kollégái, és elmondták, hogy önzetlensége, emberszeretete mindig példamutató volt.

Magyar-ének szakos tanári végzettségével mindig is tanítani szeretett volna, így nem volt számára nehéz döntés, hogy az Arany János Általános Iskolát válassza, ahol 25 éve dolgozik. Jó közösségre talált itt a nem éppen könnyű helyzetben lévő intézményben, amelyben oktató-nevelő munkáját a kezdetek óta mindig is az igényesség jellemezte. A magyar nyelv tanításában a szép magyar beszéd, az érthető szövegmondás, nyelvünk szépségének szeretete került előtérbe. Türelmességét, személyes példamutatását osztályfőnöki munkája során is megismerhetik, hiszen a nevelés, a mindennapi tanári munkájában nagy hangsúlyt kapott. Az eltelt időszakban törekedett tudásának gyarapítására. Mentortanárként hátrányos helyzetű diákokat készített fel a középiskolára, magyar munkaközösség-vezetőként szakmai módszertani segítséget is nyújtott napi szinten kollégáinak, és nem utolsó sorban szíve és lelke jelenleg is az iskolában működő pedagógus kórusnak. Tanítványai szép sikereket értek el megyei népdaléneklési versenyeken, városi mesemondó versenyen, és a Simonyi megyei helyesírási versenyen. Folyamatosan megújuló szakmai felkészültségét az iskola iránti elkötelezettségét sok-sok jelenlegi és volt tanuló, szülő és kolléga tapasztalatból nagyon jól ismeri. Követendő példát adott és a mai napig ad is önzetlen emberségből, másokra figyelésből, őszinteségből, becsületességből.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kiemelkedő hivatástudatának, nevelői tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat László Gyuláné pedagógus részére adományozta.

 

 

  • Frissítve: 2015. június 15.
  • Létrehozva: 2015. június 15.