fő tartalom

László Imre Nótakedvelők Klubja

László Imre Nótakedvelők KlubjaA László Imre Magyar nóta, Népdal, Operett és Cigány dalokat kedvelők klubja 1983-ban alakult 73 fővel, ma már 200 fős a tagsága és a 2013-as évben ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját.

Évente 12 rendezvényt tartanak a Pentele Klubházban, alkalmanként 190-200 fővel, és több alkalommal szerveznek utazást kiemelt, országos rendezvényekre, valamint a nyári hónapokban hajóutakat is. A rendezvények alkalmával az ország számos pontjáról invitálnak Dunaújvárosba neves művészeket, a klub utazásai során pedig igyekszik a helyi, városi tevékenységét népszerűsíteni. Többek között olyan nagysikerű rendezvényeket tudhatnak maguk mögött, mint a ’90-es évek közepén szervezett Petőfi Rádió nyilvános nóta felvétele, vagy Fejes Imre dunaújvárosi kötődésű nótaszerző és zenetanár emlékére rendezett gálaműsor.

Az eltelt 30 év sikerességét és népszerűségét fémjelzi, hogy az egyesület szerepel a „Magyarnótaszerzők, Énekesek és népdalosok lexikonjában”, ahol méltatják a klub hagyományőrző tevékenységét is.

Ez a klub az eltelt színes évtizedek alatt szinte már egy családdá vált, ahová szívesen mennek az emberek, barátokkal találkoznak, és rendezvényeik alkalmával öregbítik a magyar nóta szeretetét és hagyományát, látogatásaik alkalmával pedig városunk jó hírnevét. A magyar nóta és népdal szeretete hazánkban és a külföldön élő magyarok között is igen hosszú időre nyúlik vissza. A klub tagjai hisznek abban, hogy a magyar nóta olyan kuriózum Magyarország számára, melyet meg kell őrizni és tovább kell örökíteni.

Lelkiismeretes és magas színvonalú kulturális és hagyományőrző tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat a László Imre Nótakedvelők Klubjának adományozta.

  • Frissítve: 2014. január 26.
  • Létrehozva: 2014. január 26.