Liszi Ferenc

Liszi Ferenc a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelő tanára 1993 óta. Pedagógusi pályafutása előtt 15 esztendőn át öregbítette a város hírnevét, mint első osztályú röplabdajátékos illetve edző. A sport mellett képezte magát és szakedzői diplomát szerzett.

Pedagógus vénája már ebben az időszakban megmutatkozott, amely igazi becsvággyal, szorgalommal, tisztességgel kiegészülve elővetítette sikereit a pedagógus pályán is. Nem volt egyszerű dolga, hiszen 1996-ig az iskola költözéséig tornaterem nélkül nagyon mostoha körülmények vették körül.  Abban a pillanatban, mihelyt tornaterem állt rendelkezésre, röplabda diákcsapatot szervezett és egy páratlan sikersorozat vette kezdetét.

Megfordult az iskolában szinte az egész jelenlegi felnőtt magyar válogatott keret, de a többi korosztály nagy része is az ő keze alatt csiszolódott. Nem csak edzőjük, de apjuk helyett apjuk is volt ezeknek a fiataloknak.

Közülük többen már nemzetközi karriert is befutottak, Németországban, Olaszországban játszanak. Például Glózer György, Németh Szabolcs, Baróti Árpád és Tóth Gábor is.

Igazi pedagógusként nagy tisztelet övezte mind a tanítványok, mind a kollégák részéről, nyugdíjba vonulásával egy emblematikus alakot veszít az iskola. Tevékenységét több alkalommal elismerték, a Diáksport Szövetség kitüntetése mellett tavaly a Magyar Röplabda Szövetség díját is átvehette.

Dunaújváros Közgyűlése, a következetes és lelkiismeretes munkájának elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért díjat Liszi Ferenc részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. június 11.