fő tartalom

Maletáné Szabó Katalin

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola angoltanára immár 21 éve. Eredeti végzettsége népművelő és ének-zene szakos általános iskolai tanár.

Első diplomáját 1978-ban szerezte a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Még ebben z évben munkába állt a dunaújvárosi Bartók Béla Művelődési Központban. Népművelőként komoly- és könnyűzenei programok szervezése, amatőr zenei együttesek működésének segítése volt a feladatköre.

1986-ban a Dunaújvárosi Városi Tanács Művelődési Osztályán dolgozott, mint közművelődési főelőadó, egészen 1991-ig.

Három gyermek édesanyjaként is sokat dolgozott a zene megszerettetésén, hosszú éveken át volt a központi énekkar aktív tagja.

Látván az angol nyelv tudásának és tanításának egyre nagyobb hangsúlyát, továbbképezte magát, és 1997-ben angol nyelvtanári oklevelet szerzett a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Így vált a Petőfi Sándor Általános Iskola meghatározó pedagógusává. Hosszú időn keresztül volt az idegen nyelvi munkaközösség vezetője és folyamatosan osztályfőnök is. Szakmai tudását folyamatosan, több továbbképzés révén gyarapította, fejlesztette.

Az Európai Unió Iskolai Együttműködési Programján a Természet ritmusa című pályázatával a Tempus Közalapítvány támogatásával 20000 Eurót nyert el. A projektet az iskola tanárainak az irányításával a diákok dolgozzák fel.

2011 szeptemberétől az iskola pedagógusközössége az intézményegység közös közalkalmazotti tanácsának vezetői feladatára választotta meg. De ő vezeti, a szintén ekkor alakult humán-idegen nyelvi munkaközösséget is.

Lelkiismeretes és példaértékű munkájának elismeréseként, Dunaújváros Közgyűlése, a Dunaújváros Oktatásügyéért díjat Maletáné Szabó Katalin részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.