fő tartalom

Maletáné Szabó Katalin

Maletáné Szabó Katalin tanárnő, a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa közel harminc éve. Első diplomáját népművelő és ének-zene szakos általános iskolai tanárként 1978-ban szerezte a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Még ebben az évben munkába állt a Bartók Béla Művelődési Központban. Népművelőként komoly-könnyűzenei programok szervezése, amatőr zenei együttesek működésének segítése volt a feladatköre.

1986-tól 1991-ig a Városi Tanács Művelődési Osztályán dolgozott, mint közművelődési főelőadó. A Petőfi Sándor Általános Iskolában helyezkedett el ezt követően ének-zene szakos tanárként, majd látván az angol nyelv tudásának és tanításának egyre nagyobb fontosságát, továbbképezte magát. 1997-ben angol szakos nyelvtanári oklevelet szerzett, és hosszú éveken át volt az intézmény idegen nyelvi munkaközösség vezetője, és folyamatosan osztályfőnök is.

Éveken át szervezte az emeltszintű angol nyelvoktatásban résztvevő tanulók külföldi tanulmányútját. 2009-ben közoktatási vezetőként kapta meg harmadik diplomáját, mely egyben pedagógus szakvizsga is. Munkabírása óriási, kreativitása példaértékű. A tanárnő az idei év elejétől ugyan nyugdíjba vonult, de jelenleg is óraadó pedagógusként segíti az idegen nyelvi oktatást. Személyisége, kiemelkedő szakmai tudása, emberi hozzáállása példát mutat a diákok és fiatal pedagógusok számára egyaránt.

Több évtizedes, kiemelkedő, magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Maletáné Szabó Katalin tanárnő részére adományozta.

  • Frissítve: 2019. június 12.
  • Létrehozva: 2019. június 12.