fő tartalom

Márkliné Huszárik Mária

Márkliné Huszárik Mária tanárnő 1977-ben szerzett tanári diplomát a Pécsi Tanárképző Főiskola matematika-pedagógia szakán. Már főiskolás évei alatt szoros kapcsolatba került a gyermekvédelmi munkával, szabadidejében szívesen vállalt ilyen jellegű tevékenységet. 1996-ban kezdett el dolgozni a Dózsa György Általános Iskolában, és hamar beilleszkedett a tantestületbe. Rendkívül lelkiismeretes, jól felkészült szaktanár.

Az önképzést is fontos tartja, hiszen a NAT bevezetése óta szinte minden induló tanfolyamra jelentkezett és sikeresen el is végezte. Az iskola gyermekvédelemért felelős igazgató helyettese volt. Ezt a már egyre nehezebb feladatot nem kötelességből, hanem belső indíttatásból vállalta és végezte mindvégig töretlen erővel. Indulás óta sikerrel pályázott az Útravaló tehetséggondozó programba, melyben ő maga is mentorként tevékenykedett. Minden lehetőséget felkutatott a problémák mielőbbi orvoslására. Szakmai tudásával a pályakezdőket is folyamatosan segítette. Többször végzett mentori tevékenységet végzős szociálpedagógia szakos hallgatók számára.

A kimagasló szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Márkliné Huszárik Mária tanárnő részére adományozta.

  • Frissítve: 2019. június 12.
  • Létrehozva: 2019. június 12.