Menyhártné Tassy Zsuzsanna

Menyhártné Tassy Zsuzsanna a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára. 32 éve 1981-ben szerzett általános iskolai tanári oklevelet a Pécsi Tanárképző Főiskolán. Ezen emberöltőnyi időszak alatt mindössze két munkahelyen dolgozott. Pályáját a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolában kezdte, 1999 óta pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa.

Tantárgyait kiemelkedő szakmai tudással tanítja. Az órákra rendkívül nagy odaadással, lelkiismeretesen készül. A gyerekek tudását, változatos tevékenységekkel bővíti, így például történelmi játszóházakat tart, színházlátogatásokat szervez, fellépésekre készíti fel a hátrányos helyzetű gyerekeket is, ezekkel pedig sikerélményhez, önbizalomhoz segíti őket.

Osztályfőnöki feladatait odaadó gondoskodással látja el. Nincs az az idő, amit sajnálna tanítványaitól. Mindig bizalommal fordulhatnak hozzá a gyerekek, legyen az tantárgyi gond, vagy lelki probléma. Számára ugyanolyan fontos a gyerekek nevelése, mint a tárgyi tudás. Tiszteli, szereti tanítványait. Munkája azért is olyan hatékony, mert a gyerekek meghálálják az odafigyelést.

Ötödik éve gyermek- és ifjúságvédelmi felelős. Kiemelkedő empátiával kezeli a nehéz sorsú tanulók ügyeit. Kollégái munkáját is hatékonyan segíti a bajok feltárásával, családlátogatásokkal. Valamennyi pedagógustársa elismeri az ő munkáját, segítőkészségét, szakmai tudását.

Dunaújváros oktatásügyéért végzett áldozatos tevékenysége, és színvonalas tanári munkájának elismeréseként az idei évben a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat Menyhártné Tassy Zsuzsanna pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. június 11.