Mészárosné Virág Éva

Mészárosné Virág Éva 1997. április 16-án lépett a köz szolgálatába. Kezdetben a költségvetési és pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2001 októberétől az Adóhatósági Osztály munkatársaként, adóigazgatási munkakört lát el. Feladatai közé tartozik az iparűzési adóval, építményadóval kapcsolatos adóhatósági ügyintézés.

Szakmai fejlődése folyamatos, tudásának fejlesztése érdekében 2002-ben vállalkozási szakon mérlegképes könyvelői szakképesítést szerzett. Munkáját lelkiismeretesen, nagy szorgalommal, az ügyfeleket tisztelve és segítve, valamint a törvényi előírásokat betartva végzi több mint 23 éve. Határtalan türelemmel és önzetlenül tud másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben. Mindig volt ereje újra és újra bizalmat építeni az új, közvetlen munkatársával és segíteni őt eligazodni az adózás rejtelmeiben. Munkavégzése során munkatársai és az ügyfelek is megbizonyosodhattak arról, hogy hisz a humánus, empatikus és segítő közigazgatásban.

Közvetlen kolléganői így vélekednek róla: „Évi a nyugdíjba vonulása előtti években is lendületes, fiatalos, mindig mosolygós kolléganő volt. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatával mindig készségesen segített munkánkban. Türelmes és barátságos emberként szerettük, aki az ügyfelekkel is mindig megtalálta a közös hangot. Az új kihívásoktól nem ijedt meg, sőt pozitív hozzáállásával közösen oldottuk meg a nehezebb feladatokat. Még a múlt évben bevezetésre kerülő ASP informatikai rendszer bevezetésével és mindennapi használatával kapcsolatos nehézségek sem tántorították el feladatinak magas színvonalon történő ellátásától. Bátran fordulhattunk hozzá bármilyen gondunkkal, mert személyes problémáinkra is mindig nyitott volt és támogatott minket tanácsaival. A fiatalabb kollégákkal is hamar megtalálta a közös hangot. Munkája mellett kiváló háziasszonynak, példaértékű édesanyának és nagymamának ismertük meg. Gyakran meglepett minket az általa készített finomságokkal. Mind a hivatal, mint az osztály közösségi programjaira lelkesen készült és aktívan részt vett azokon.”

Mészárosné Virág Éva hiszi, hogy a megfelelő tájékoztatás, a személyes kapcsolat útján,a meggyőzés erejét használva az ügyfelek eleget tesznek kötelezettségeiknek, és ezáltal ki lehet küszöbölni a szankciók alkalmazását. Az osztály, illetve a hivatali dolgozók körében kedvessége, segítőkész, közvetlen természete révén megbecsülés és szeretet övezi.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kiemelkedő, példaértékű tevékenységének és hivatástudatának elismeréseként a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat Mészárosné Virág Éva részére adományozta.

  • Frissítve: 2021. augusztus 26.
  • Létrehozva: 2020. július 2.