fő tartalom

MMK ÍRISZ versszínpad

A Munkásművelődési Központ Írisz Versszínpada hat éve magas színvonalú irodalmi estjeivel, havi rendszerességgel megtartott verses teadélutánjaival hozzájárult a városi kulturális élet színesítéséhez és mélyítéséhez.

A versszínpad vezetője Bardocz Éva, szervezi a közösség előadásait, szabadidejében állítja össze az aktuális havi műsort, a versszínpad tagjai: Barna József, Ifj. Pálfalvi János, Kollárné Jánoki Anna.

2009 novemberében egy új program részeként az MMK felkérte a versszerető csapatot, hogy egy karácsonyi hangulatú, adventi teadélutánra készítsen egy irodalmi összeállítást. Ettől a naptól kezdve minden hónap utolsó hétfőjén rendszeresen tartják verses délutánjaikat az MMK színháztermében.

A havi rendszerességű előadásokon igyekeznek megemlékezni jeles ünnepeinkről, dunaújvárosi költők verseit mutatják be, így az irodalmi műveken keresztül közvetítik kulturális örökségeinket a városlakóknak, természetesen díjmentesen. Évente 14 előadást tartanak, ahol alkalmanként közel 100 résztvevő élvezi verses műsoraikat, nem mellesleg ezzel is színesítve az MMK programkínálatát.

Több önálló műsort adtak az Íriszesek ezekben az években, Dunaújvárosban és a környékbeli településeken, állandó résztvevői a városi nagyrendezvényeknek, jótékonysági programoknak.

Két önálló verses lemezt, hangos könyvet készítettek „Táltos évek csoda álmok” címmel, ahol dunaújvárosi költők verseit mondták lemezre, mellyel a vakok és gyengén látó emberekhez juttatták el városunk kulturális értékeit.

Minden hónapban ellátogatnak a környékbeli idősek otthonaiba, a Jószolgálati Otthon lakóihoz, ezzel is támogatva az otthonokban élő lakók jó közérzetét. Ez a klub az eltelt évek alatt szinte már családdá vált, ahová szívesen mennek az emberek, barátokkal találkoznak, és hétfő esténként öregbítik a vers és versmondás szeretetét, hagyományát városunkban.

Lelkiismeretes és magas színvonalú kulturális és hagyományőrző tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat az MMK ÍRISZ versszínpada részére adományozta.

  • Frissítve: 2016. január 29.
  • Létrehozva: 2016. január 29.