fő tartalom

Moldovánné Kiss Etelka

1976 óta tagja az egykori Ságvári, majd Szilágyi, most Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskolai Egysége tantestületének, miután elvégezte a Győri Tanítóképző Főiskolát. Talán nem véletlen a pályaválasztás, hiszen édesanyja, Kiss Miklósné is jeles tagja volt az intézmény tantestületének.

Tanárnőként neveli 36 éve diákok százait. Így már többszörösen nagymama, hiszen számtalan volt tanítványa hozza vissza gyermekét hozzá első osztályba. Nem csoda, hiszen a tanítványok iránti szeretete töretlen.

Jobbára humán tárgyakat tanít, magyart és éneket. Diákjai számtalan versenyen kiemelkedően szerepelnek. Mindig is jellemző volt rá, hogy azon dolgozott, az osztály közösség is legyen, ahol segítik, tisztelik és szeretik egymást tanítványai.

A tanítói munka mellett 1984-től az egyik igazgató-helyettesi megbízást is betöltötte, mely újabb feladatokat és kihívást jelentett számára. Vezetői, kollégái felfigyeltek határozott kiállására, vezetői tehetségére, megalapozott véleményére. Folyamatosan képezte magát, és a megszerzett ismereteket igyekezett beépíteni a mindennapok nevelői munkájába, és átadni kollégáinak is.

Dunaújváros Közgyűlése a több évtizedes példaértékű és kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Moldovánné Kiss Etelka tanárnő részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.