fő tartalom

Móri Csaba

Móri Csaba 1984-ben kezdett táncolni a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttesben gyerekként, később a felnőtt csoportot erősítette, ahol számos sikert aratott társaival itthon és külföldön egyaránt.

Móri Csaba

A néptánc szeretete a Magyar Állami Balett Intézet Néptánc- és Színpadi Tánc Tagozatára vezette, majd annak elvégzését követően Novák Ferenc "Tata" által vezetett Honvéd Együttesbe.

1999-ben alakult Dunaújváros Táncszínháza alapító tagja, és tánckarvezetője. Az ott eltöltött idő alatt számos szerepet eltáncolt mint felnőtt, mint gyerekdarabokban, és mint koreográfus is számos előadást jegyez.

A Dunaújvárosi Hírlap közönségdíját is elnyerte 2006, és 2009-ben. A Társulat 2006-ban Varázsdoboz díjjal ismerte el tevékenységét. Több mint 1000 előadásban közreműködött és vezette be a tánc rejtelmes világába a dunaújvárosi közönséget. Sajátos pedagógiai módszer alkalmazásával tanította és kovácsolta erős egységgé a táncszínház táncosait, és ezáltal színvonalas produkciók kerültek porondra 2013 nyaráig. Ekkor a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújváros Színházáért Alapítvány Teátrista Gyűrű kitüntetést adományozta számára.

Immáron 30 éve, hogy a tánc az élete, és reméljük, még sokáig láthatjuk városunk, országunk és a világ színpadán.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a magas színvonalú szakmai munkájának, a lelkiismeretes táncoktató és hagyományőrző tevékenységének elismeréseként a Pro Cultura Intercisae díjat, Móri Csaba részére adományozta.

  • Frissítve: 2015. január 25.
  • Létrehozva: 2015. január 25.