fő tartalom

Nagy Lajosné

Nagy Lajosné 1975-ben kezdett el dolgozni az előszállási általános iskolában képesítés nélküli nevelőként. Majd 1981-ben elvégezte a Pécsi Tanárképző Főiskola magyar-orosz szakát, s azóta tagja a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskolai Egységének.

            Kezdettől fogva osztályfőnökként fáradhatatlan munkával irányította a rábízott tanulók sorsát, akiket mindig partnerként tekintett. Szakmai munkájára jellemző a nyitottság, a tolerancia, a jó szervezőkészség és a folyamatos tenni akarás. A tanítási óráira való felkészülést a lelkiismeretesség, a gyerekekkel szemben támasztott igényesség jellemezte. Arra törekedett, hogy érdekes, új, ötletes módszereivel minél jobban felkeltse tanítványai figyelmét és érdeklődését. Színesen és élvezetesen tanított. Kapcsolata nemcsak a diákokkal, hanem szüleivel is egyaránt közvetlen és barátságos volt. A tanítás mellett tevékenyen részt vett a szabadidős programok szervezésében, lebonyolításában. Az általa szervezett nyári tábor már télen beszédtéma volt a diákok körében.

            Céltudatos munkájával kivívta kollégái elismerését, és 1991-’96. között igazgató helyettesi feladatokat is ellátott. Lényeglátásával, szervezőkészségével mindig megtalálta a felmerülő gondok, problémák megoldását. 2011 óta a Dózsa iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskolai Egységének tagintézmény-vezetője. Segítőkész vezető, aki ösztönzi és támogatja kollégái szakmai megújulását.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és elhivatott pedagógusi tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Nagy Lajosné pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2015. június 15.
  • Létrehozva: 2015. június 15.