fő tartalom

Németh Györgyné

Németh Györgyné a Vasmű úti, ma Őspatika pénztárosa volt 1953-tól 1991-ig. Városunk valamennyi lakója ismerte udvariasságáról, lelkiismeretességéről, ma a Pentele Nyugdíjas Klub vezetője. Ez a civil szervezet 34 éves. Németh Györgyné hosszú éveken keresztül segítette munkáját, ma pedig ő áll az élén. Napjainkban több mint 100 ember közösségi tevékenységének irányítója.

Ezek az emberek csakugyan közösségé formálódtak. Legfőbb céljuk a pentelei hagyományok életben tartása, a fiatalokkal történő megismertetése. Nagyon sok élményt és információt nyújtanak kirándulásaik.

Németh Györgyné minden ünnepet számon tart, nem feledkezik meg a részletekről sem. Mindennek ő a főszervezője, kezdeményezője és lelke.

Elsősorban az ő odaadó munkája révén vált jelentős civil szervezetté a Pentelei Nyugdíjas Klub. A legidősebb korosztály olyan példamutató, közismert képviselőjéről van szó, aki hosszú ideje egyaránt aktív résztvevője és kiemelkedő szervezője nem csak a Nyugdíjas Klubnak, de a Pentele Baráti Kör, mint Hagyományőrző Egyesület rendezvényeinek, ünnepi megemlékezéseinek is. Közéleti ügyekben is mindig lehet számítani segítőkészségére. Kapcsolatban áll a helyi rendőrséggel, közbiztonsági előadásokat is szervez.

A helyi kultúra alakításában küldetést tölt be azzal, hogy a múlt generációik hagyományainak kivételes ismerője, művelője, és terjesztője. Köztiszteletnek örvend nemcsak a nyugdíjas klub, hanem a penteleiek körében, de városszerte és a környező településeken is.

Lelkiismeretes és példaértékű kulturális és hagyományőrző tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat Németh Györgyné részére adományozta.

  • Frissítve: 2017. október 26.
  • Létrehozva: 2017. október 26.