fő tartalom

KÖZLEMÉNY

Hírkép: KÖZLEMÉNY

Arról, hogy Dunaújvárosban ki a távhőszolgáltató kizárólag a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) dönthet. A MEKH a DVCSH működési engedélyét július 1-től visszavonta és a következőkről tájékoztatott:

 

 

„A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) honlapján félreérthetően tájékoztatja volt ügyfeleit arról, hogy a fogyasztóknak a 2021. július havi számlát is a cég számára kell befizetniük. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a DVCSH a június 30. utáni időszakra vonatkozóan nem jogosult távhőszolgáltatásról számlát kibocsátani. A távhőszolgáltatási tevékenység átadása keretében a DVCSH-nak augusztus 1-jéig egy elszámoló számlát kell küldenie volt ügyfeleinek, de abban csak a június 30-ig terjedő időszakra eső hőfelhasználást számlázhatja ki. A MEKH felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy alaposan ellenőrizzék a DVCSH-tól kapott elszámoló számlákat, és csak akkor fizessék be azokat, ha az elszámolt időszak június 30-ával zárul. A június 30. utáni szolgáltatás díját a felhasználók már az új, kijelölt szolgáltatótól kapott számlára teljesíthetik.”

Székesfehérvári Törvényszék ideiglenes intézkedése – amely szerint a DVCSH távhőszolgáltatási-üzemeltetési szerződésének mégis érvényben kell maradnia mindaddig, amíg a felek közti per jogerősen le nem zárul – egy polgári per része, ez a DVCSH és a MEKH jogvitáját nem befolyásolja.

A DVCSH gyakori közleményeit, amelyekben a Pomázi-cégcsoport többek között olyanokat ír, hogy a Magyar Állam által irányított MEKH (amelynek előző elnöke dr. Dorkota Lajos volt) „asszisztál Pintér Tamás polgármester politikai törekvéseihez” a szórakoztató humor részének tekintjük. A DVCSH-nak az elmúlt évek során kellett volna aggódnia a szolgáltatás színvonala és biztonsága miatt, minden dunaújvárosi jól emlékszik rá, hogy milyen minőségű szolgáltatást nyújtottak, például az idei február első hétvégéjén a téli hidegben. Azt gondoljuk: a távfűtéssel politizálni nem lehet és nem szabad. A dunaújvárosi otthonok melege nem lehet vita tárgya, az csupán szakmai felkészültség kérdése, amiből a DVCSH elégtelenre vizsgázott, és most magyarázza a bizonyítványát.

Dunaújváros MJV Önkormányzata továbbra is sajnálja a MEKH azon döntését, amely szerint nem a DVG Zrt.-t, bízta meg a távhőszolgáltatással. Ennek következtében a fogyasztók ellátása és tájékoztatása a MEKH és az új szolgáltató, az MVM OTSZ feladata. Mindenkit arra kérünk, hogy ezeket a tájékoztatásokat kísérjék figyelemmel. 

  • Frissítve: 2021. július 30.
  • Létrehozva: 2021. július 9.