fő tartalom

Orsó-Ferling Bernadett

Orsó-Ferling Bernadett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia kézilabdázója még 1995-ben, 18 évesen érkezett Dunaújvárosba. Az idő előrehaladtával egyre több lehetőséget kapott a meccseken, csodálták is sokan, miből merít erőt, hogy csere nélkül oda-vissza védekezésben és támadásban is folyamatosan játszik.

Tagja volt a nemzetközi kézilabdaverseny, az EHF kupa győztes csapatának 1998-ban, a Bajnokok Ligája csapatnak a ’99-es évben, továbbá ötször volt bajnok a Dunaferrel, és ötször volt Magyar Kupa győztes, és ezen kívül még számtalan ezüst és bronzérem birtokosa. A Női Szövetségi Kapitány is elismerte nagyszerű játéktudását, 150 alkalommal volt Magyar válogatott.

Bár nagyon sokan megkeresték, a nehéz időszakban is kitartott csapata mellett, és a mai napig motorja a helyi kézilabdának. Nagy szerepe van abban, hogy a Dunaújvárosi Női Kézilabda csapat az első osztályban játszhat sokunk örömére.

A csapatösszetartás és lelkierő megmutatkozik az eredményekben is, hiszen már újra nemzetközi mérkőzéseken szerepelhet csapatunk, és büszkék lehetünk a bajnokságban eddig elért eredményekre.

A kézilabda mellett a testnevelés területén is kiemelkedő az óvodában végzett munkája. Már több mint három éve vezeti a Labda-Banda csoportot, hogy a gyerekek a foglalkozások alkalmával már egészen kicsi korban megízlelhessék a mozgás örömét.

Elfoglaltságai mellett számtalan meghívásnak is eleget tesz, legyen szó akár futásról, gyalogló versenyekről vagy egyéb más városi programokról.

Orsó-Ferling Bernadett („Detti”) Dunaújváros büszkesége. Közvetlenségével, eredményes sporttevékenységével, példás családi életével méltán lehet a fiatal sportolók példaképe.

Kimagasló sporttevékenysége, töretlen elhivatottsága elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért díjat Orsó-Ferling Bernadett részére adományozta.

  • Frissítve: 2015. február 19.
  • Létrehozva: 2015. február 19.