fő tartalom

Őszi Attila

Őszi Attila a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó-és Fémipari Főiskolai Kar műszaki tanár szakának elvégzése után öt évig kollégiumi nevelőtanárként tevékenykedett a mai dunaújvárosi Lorántffy Középiskola kollégiumában. A hátrányos helyzetű, gyengébb képességű tanulók előmenetelét különös figyelemmel kísérte.

A hagyományos nevelőtanári munkán túl a kollégiumban heti rendszerességgel ifjúsági klubot vezetett.

Az iskola diákmozgalmat segítő pedagógusaként a diák-demokrácia hatékony működtetése mellett a különböző diákrendezvények megszervezése, sportversenyek szervezése is feladata volt. Vezette az iskolai Országos Diákkör-t, amelynek kapcsán évente 20 túrát teljesítettek.

2009-től 2015-ig a Lorántffy Középiskola intézményvezetője volt. A felnőttképzés ezen időszak alatt az iskola tevékenységének meghatározó részévé vált, így a tanfolyamok pluszbevételeiből az intézmény infrastrukturális fejlesztésére nyílt lehetőség. Intézményvezetése alatt hozták létre a Lorántffy Galériát, ahol a művészeti tagozatos diákok, művésztanárok munkáit mutathatták be a nagyközönségnek. Az iskola bekapcsolódott a „Határtalanul” programba is. A névadóról, Lorántffy Zsuzsannáról szobrot állítottak az intézmény előtti parkban, a közösséghez tartozás erősítését szolgálva.

A pedagógusi, oktatói hivatásban eltöltött több mint négy évtizedes példamutató munkájának elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Őszi Attila részére adományozza.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.