fő tartalom

Pavelek Tibor

Pavelek Tibor 1971 óta dolgozik a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban, illetve annak elődjében. Igazi racionális a kétkeziséget becsülő, egyenes, igaz emberként tette mindezt kollégái magas tisztelete mellett.

Szigorú, következetes pedagógusként számtalan fiatalembert indított el a kőműves szakma nehéz, de nagyon szép útján.

Sokan közülük remek eredményeket értek el az országos szakmai versenyeken, jelezve, hogy a tanár úr szívügyeként kezeli a tehetséggondozást is.

Munkájának elismeréseként, munkaközösség-vezetőnek kérték fel a műszaki kollektíva élére, amit több éven keresztül kiemelkedően végzett.

Nagy szerepet vállalt az iskola költöztetésében, az új képzési formák, a tanműhely kialakításában 1996-tól. Osztályfőnökként is a legjobbak közé tartozott, de ügyeleti tevékenysége kapcsán a legjobb jelző illeti meg. Nyugdíjkorhatárának elérése után is nagy szüksége volt rá iskolánknak, és ő a kérésre igent mondott. Ebben az esztendőben döntött úgy, hogy átadja helyét a fiataloknak, nem kis űrt hagyva maga mögött.

Dunaújváros Közgyűlése a több évtizedes példaértékű és kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Pavelek Tibor részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. június 11.
  • Létrehozva: 2013. június 11.