fő tartalom

Rehányné Fejes Éva

Rehányné Fejes Éva pedagógus pályáját óvónőként kezdte, ezt követően tanított Mezőfalván, majd a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában. Ebben az időszakban, 1982-ben szerezte meg tanítóképző diplomáját a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán. Ezt követően a József Attila Általános Iskolának meghatározó személye, ahol 2011-ig tanított, majd ezt követően az Arany János Általános Iskolában kezdett el tanítani, ahol a mai napig iskolaotthonos tanítási formában oktatja a kisdiákokat.

A tanárnő könnyen beilleszkedett az iskola közösségébe. Szerénységével, tanítói hivatása iránti alázatos magatartásával, a gyermekek iránti rendkívüli türelmével elnyerte mind a pedagógus-közösség, mind a szülők és a gyermekek szeretetét, bizalmát.

Az iskola alsós munkaközösségének aktív tagjaként részt vesz a magyar nyelvi versenyekre való felkészítésben. Tanítványai városi megmérettetéseken is szép sikerrel szerepelnek. Folyamatosan képezi magát számos tréning és tanfolyam keretében. Elkötelezett híve a „Dyslexia-prevenciónak”.

2003 óta, azaz már egy évtizede a diákönkormányzat patronáló, vezető pedagógusa. Havonta több programot is szervez a diákoknak, mely igen sok előkészítő munkát igényel. Fáradhatatlanul arra törekszik, hogy az alsó-felső tagozat diákjai egyaránt megkaphassák a tartalmas, életkori sajátosságaiknak leginkább megfelelő szabadidős programokat.

Visszafogott, türelmes és higgadt stílusát, emberségét nagy tisztelet övezi az iskolában. Lelkes, elhivatott pedagógus, aki mindig a gyermekek érdekeit helyezi előtérbe. Jó szót, hitet, emberséget kap tőle a közösség minden tagja.

A gyermekekért végzett odaadó és lelkiismeretes munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat Rehányné Fejes Éva pedagógus részére adományozta.

 

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2014. május 29.