fő tartalom

Reszegi Imre - mentőtiszt, mentőállomás vezető

Szülői mintát követve választotta az egészségügyi pályát, édesapja 35 évet dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál. A debreceni Dienes László Egészségügyi Szakközépiskolában szerzett érettségit, általános ápolói, majd OKJ-s mentőápolói végzettséget. Így később mentőápolónak jelentkezett az Országos Mentőszolgálathoz, ami élete első munkahelye. Több mentőállomáson teljesített szolgálatot. Kezdetben Debrecenben, Hajdúnánáson és több helyen Hajdú-Bihar megyében, majd később Dunaújvárosban dolgozott, ahol sokat tapasztalt idősebb Bajtársaitól tanulta meg a mentés, a beteg- és sérült ellátásának fortélyait.

1995 óta, immáron 20 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, és folyamatosan képzi magát. 2007-ben kitűnő eredménnyel végezte el a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar mentőtiszti főiskoláját. 2001-ben kezdett el dolgozni a dunaújvárosi mentőállomáson, ahol rövid időn belül megbízott főápoló lett, majd 2005-ben, azaz 10 éve az Országos Mentőszolgálat szervezeti átalakításakor, a mentőállomás vezetője lett. Számtalan embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára a mentés, igazi hivatás, amit a legmagasabb szakmai színvonalon művel. A diploma megszerzését követően is a vezetői beosztása mellett a dunaújvárosi mentőállomáson teljesített kivonuló mentőtiszti szolgálatot és teszi ezt mai napig. Számtalan városi rendezvény lelkes szervezője és lebonyolítója. Mind a betegekkel, a munkatársaival, és mind a társszervekkel kiemelkedően jó kapcsolatot ápol. Folyamatos együttműködésre törekszik a rendvédelmi, katasztrófavédelmi szervekkel és az önkormányzattal is. 2009 óta a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar óraadó oktatója. Több tudományos társaság és szakmai szervezet tagja. 2007 óta szakmai szakértőként is dolgozik. Több évig foglalkozott a helyszíni újraélesztés kutatásával, majd később a helyszíni baleseti ultrahang vizsgálat bevezetésének lehetőségeivel az Országos Mentőszolgálatnál. Kutatási eredményeit több hazai és nemzetközi fórumon és kongresszuson publikálták.  2004-ben dunaújvárosi munkája mellett az Országos Mentőszolgálat Főigazgatóságán is tevékenykedett az EU-fejlesztési projekt kialakításában szakmai szakértőként. Átlagemberként az egyik legfontosabb célja az újraélesztés és az elsősegélynyújtás népszerűsítése és oktatása. Jelenleg is folyamatosan kivonuló szolgálatot teljesít, oktat, vizsgáztat, irányítja a mentőállomás mindennapjait. Teszi ezt a hallgatók, a mentődolgozók, és ami a legfontosabb a betegek és sérültek érdekében.

Kiváló szakmai tevékenysége, kiemelkedő és példaértékű hivatástudata elismeréseként a Közgyűlés a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Reszegi Imre mentőtiszt részére adományozta.

  • Frissítve: 2015. április 30.
  • Létrehozva: 2015. április 30.