fő tartalom

Salamonné Szabó Éva

1991-ben szerzett diplomát a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem matematika-testnevelő szakán. Pályáját a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskolában kezdte. Azt mondta: mindig közel álltak hozzá azok a tanítványok, akiknek különböző nehézségeik voltak az iskolában, így a gyógypedagógia iránt kezdett érdeklődni.

2008 júliusában gyógypedagógusi diplomát szerzett a Kaposvári Egyetemen, tanulásban akadályozottak szakirányon. Ettől kezdve feladatul kapta a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek fejlesztését is.

2013 óta testnevelője a Móra Ferenc Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézménynek. Az igazi szakterülete a torna, ezért a hétköznapi testnevelés órák mellett, kiválogatott olyan gyerekeket, akikkel elindította a Mórában a torna sportot, remek eredményeket produkálva.


Salamonné Szabó Éva

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetségben felismerték tehetségét, szorgalmát, tanítványainak eredményei elég beszédesek voltak, ezért a szövetségben megválasztották a torna szakág vezetőjévé. Mostanság nemcsak edzőként, hanem ezen minőségében is jelen van hazai és nemzetközi versenyeken.

Hitvallása, hogy a sport elősegíti a hátrányos helyzetű emberek elfogadását, a társadalomba való beilleszkedését. Az iskola falain belül torna edzőként és gyógypedagógusként folyamatosan edzi a tanulókat, és kihozza belőlük a maximumot. Kész akár a szabadidejét is feláldozni azért, hogy felkészítse versenyekre a tanítványait.

Bár tornász múlttal rendelkezik, nem csak a tornászokkal foglalkozik: görkorcsolya edzéseket is tartott éveken át, hogy azokat a tanulókat, fiatalokat is segítse, akik ezt a sportágat választották.

Egyik kollégája szerint Éva nem csupán kiváló pedagógus, de elhivatott szakember is, aki rendkívüli odaadással és türelemmel fejleszti a gyermekek mozgáskészségét. Lenyűgöző, ahogyan képes motiválni a tanulókat, még a legkülönfélébb kihívásokkal küzdőket is.

A sok országos versenyen kívül, ahonnan  rengeteg éremmel térhettek haza, 2019-ben a Speciális Olimpián tornászai 7 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet, 2023-ban tornászai 10 aranyat, 9 ezüstöt szereztek, e mellett görkorcsolyázója példaértékű kitartó munkával 1 arany, 1 ezüst és egy 4. helyezést értek el..

Kimagasló színvonalon végzett példaértékű és elhivatott sporttevékenységének és hivatástudatának elismerésként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Dunaújváros Sportjáért díjban részesítette.

  • Frissítve: 2024. február 15.
  • Létrehozva: 2024. február 15.