fő tartalom

Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az idei évben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Az intézmény 1953 októberében nyitotta meg kapuit, akkor még kis létszámmal. Hatvan év alatt, közel 400 fősre duzzadt a növendéklétszám, akik 25 pedagógus keze alatt fejlődhetnek.

Az iskolában több zenekar is működik, úgy mint a fúvós-, vonós-, vagy a harmonika zenekar. A városi, önkormányzati rendezvények rendszeres fellépői, de ezen kívül az ország számos pontján öregbítik városunk jó hírnevét.

A Művészeti Iskola pedagógusai és növendékei aktívan részt vesznek a nemzeti ünnepségeinken, jótékonysági koncerteken, díjátadásokon, ezzel is emelve az esemény nívóját.

Az iskola alapítványa különböző eseményeket hívott életre hagyományteremtő szándékkal. Ilyen pl. az Újévi Gála Koncert, a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emléknapja, a Sándor Frigyes Díj megálmodása, a Nemzeti Összefogás Napi megemlékezés. De itt említhetjük az Emlékezés koncertet és az Adventi Hangversenyt is, melynek fő célja a történelmi egyházakkal való szoros kapcsolattartás.

A régióban és a megyében is fontos zenei központot alkot az iskola, és különféle rangos zenei találkozók színtere, ilyen például a Megyei Zongora Négykezes-, a Megyei Vonós-, illetve a Regionális Klarinétos Találkozó, vagy akár a szülő-diák, illetve tanár-szülő-diák koncert.

Az iskola különös figyelmet fordít a zeneelméleti képzésre, havi rendszerességgel pedig ún. házi koncerteket szerveznek, ahol a növendékek bemutathatják tehetségüket. A tantestület munkáját dicséri, hogy a különböző zeneművészeti szakközépiskolák felvételijén az itt tanuló diákok eredményesen szerepelnek, a megyei és az országos versenyeken pedig kimagasló pontszámmal érnek el kiváló helyezéseket.

Az intézmény Regisztrált Tehetségpontként tehetségközvetítő feladatokat lát el, melynek során előadásokkal, konzultációkkal biztosítják a növendékek fejlődését, és továbbhaladásukat.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló és példaértékű szakmai tevékenység, illetve a dunaújvárosi fiatalok tehetséggondozásának elismeréseként az idei évben a „Dunaújvárosért Díjat” a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületének adományozta.

  • Frissítve: 2013. október 25.
  • Létrehozva: 2013. október 25.